19.12.22

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ " NAMCO"


                   Η  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ  ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ                                                                                "NAMCO" 

                               ΕΥΧΕΤΑΙ  ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

                                      ΚΑΛΗ   ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

                                   ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ 

                                                           &

             ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ "NAMCO" :


NAMCO
Ίδρυση1961 (Farco)
1972 (Namco)
ΈδραΘεσσαλονίκη
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣΠέτρος-Τζανέτος Κοντογούρης

Προϊόντα/
Υπηρεσίες
ΟχήματαΑυτοκίνητα
ΠροϊόνταΦορτηγό και αυτοκίνητο
Ιστότοποςwww.namco.gr
www.namco-euro.com
Commons page Πολυμέσα

Η NAMCO (National Motor Company) είναι ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ιδρύθηκε απο τους αδερφούς Κοντογούρη αρχικά το 1961 με την επωνυμία FARCO, λειτουργώντας έως το 1967, και εκ νέου το 1972 με την επωνυμία NAMCO. Η εταιρεία έγινε ιδιαίτερα γνωστή για το αυτοκίνητο Pony-Citroën που παρήγαγε στη διάρκεια των ετών 1975-1983.

Η NAMCO ΜΠΟΡΕΊ να παράγει σήμερα σε αρχικό στάδιο ελαφρού βάρους επαγγελματικά οχήματα με άμεσο προορισμό τις χώρες της Αφρικής της Κεντροανατολικής Ασίας καθώς και της Νότιας Αμερικής. Έχοντας παλαιότερα σχέσεις με την Groupe PSA, σήμερα το σύστημα μετάδοσης κίνησης παρέχεται απο τον Γαλλικό Όμιλο προς την Ελληνική μάρκα[1].

Ιστορικό

Farmobil 700 του 1965.
NAMCO Milicar 6x6 του 1978.

Η ιστορία των αδελφών Κοντογούρη ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν, τη δεκαετία του 1950 στη Γερμανία, με την προσπάθειά τους να βγάλουν στην παραγωγή ένα φορτηγό με το όνομα «Hellas». Το 1961 ιδρύουν στη Θεσσαλονίκη την εταιρεία FARCO με χρήση γερμανικής και ελβετικής τεχνογνωσίας και ξεκινούν την παραγωγή του FARMOBIL, ενός οχήματος πολλαπλών χρήσεων που φορούσε αερόψυκτο κινητήρα BMW 700 cm³, έχοντας κάνει μερικές εξαγωγές στην Πορτογαλία. Το όλο εγχείρημα οδηγήθηκε σε ναυάγιο στην Ελλάδα, εξαιτίας της έλλειψης υποστήριξης από το ελληνικό κράτος και η επιχείρηση πωλήθηκε τελικά στην Chrysler. Στην Ελλάδα δεν δόθηκε η «έγκριση τύπου» για το συγκεκριμένο μοντέλο, γεγονός που ανάγκασε την Chrysler να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Το 1972 ο κ. Κοντογούρης ιδρύει την εταιρεία NAMCO (National Motor Company of Greece) και λίγο αργότερα παρουσιάζει το Pony στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έπειτα από την υπογραφή συνεργασίας με τη Citroën.

Η NAMCO, μεταξύ άλλων, παρήγαγε τα ειδικά οχήματα MILICAR και AGRICAR (τύπου παρομοίου του UNIMOG), 4x4 και 6x6, ενώ εισήγαγε ελαφρά φορτηγά DAEWOO, λεωφορεία παντός είδους EUROBUS, εργοταξιακά βαρέος τύπου TATRA και οχήματα στρατιωτικά όπως το URO Ισπανίας.

Η "ψυχή" της  "ΝΑMCΟ" 
ο κ. Πέτρος Κοντογούρης

Pony

Το αρχικό σχέδιο για το Pony-Citroën (1972-1983) δημιουργήθηκε από μία ομάδα Γάλλων μηχανικών με σκοπό ένα παγκόσμιο, χαμηλού κόστους αυτοκίνητο, που θα χρησιμοποιούσε ως βάση του τα μηχανικά μέρη του Citroen 2CV, το οποίο μαζί με άλλα αυτοκίνητα με παρόμοιο σχεδιασμό οδήγησαν στο Citroën FAF. Το τελευταίο αποτέλεσε το επίσημο «διεθνές αυτοκίνητο βασικής τεχνολογίας» της Citroën. Η Namco ξεκινησε την παραγωγή του αυτοκινήτου το 1975 σε εργοστάσιο που κατασκευάστηκε στη Θεσσαλονίκη. Παράχθηκαν 18.000 NAMCO Pony-Citroën με ποσοστό εγχώριας κατασκευής 67% στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, με εξαγωγές σε 14 χώρες.

Το μοντέλο Pony γνώρισε επιτυχία επειδή το κόστος λειτουργίας και συντήρησής του ήταν στο 1/5 από ένα τζιπ μεγάλου κυβισμού, ενώ για τον λόγο αυτό ο Ελληνικός Στρατός, η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό έδειχναν την προτίμησή τους στα Pony, τα οποία παράγονταν σε 8-10 αυτοκίνητα ημερησίως, γεγονός πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα.

NAMCO Pony-Citroën, μοντέλο του 1975.
Citroën Pony / πίσω όψη.

Pony Super

Το Pony Super ή PONY 2, ήταν η δεύτερη γενιά του Pony.Διέθετε κινητήρες της Ford 950 cm³ 45 ίππων, 1.100 cm³ 55 ίππων, 1.300 cm³ 69 ίππων και 1600 cm³ Diesel με απόδοση 54 ίππων, και ήταν σαφώς πιο σύγχρονο από την πρώτη γενιά ΡΟΝΥ, 

Η NAMCO ετοιμάζεται να θέσει σε παραγωγή το PONY 4, το οποίο είναι το 4ο κατά σειρά μοντέλο της σειράς PONY και θα αποτελεί την εξέλιξή του.

Το εργοστάσιο στο Κιλκίς

Η επιτυχία του PONY σε πλατφόρμα του Citroën 2CV ήταν τέτοια που κατέστησε αναγκαία την επέκταση της παραγωγής PONY.

Τότε οι αδερφοί Κοντογούρη αποφάσισαν να κάνουν μια νέα επένδυση στο Κιλκίς.

Το Σεπτέμβριο του 1981, έχοντας εξασφαλίσει τη συνεργασία τριών μεγάλων τραπεζών της Γαλλίας, καθώς και των εταιριών Ford, Citroen, Volkswagen, και Deutz, οι οποίες όχι μόνο αξιολόγησαν θετικά την αξία του Pony, αλλά δέχτηκαν να συμμετάσχουν στην παραγωγή προσφέροντας μεγάλα πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη εθνικής εξαγωγικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η NAMCO προχώρησε σε μια μεγάλη επένδυση στο Λιμνότοπο Κιλκίς για τη δημιουργία μιας νέας αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα, μια επένδυση ύψους 2.696.003.000 δραχμών (σχεδόν 2,7 δις δραχμές).

Την ίδια χρονιά, η NAMCO βρισκόταν σε συνεννόηση και με αμερικανική εισαγωγική εταιρεία, με στόχο την κατασκευή 20.000 αυτοκινήτων Pony ετησίως για τα επόμενα 10 χρόνια, με σκοπό την εξαγωγή στις ΗΠΑ.

Δυστυχώς η επένδυση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, λόγω εσωτερικών αντιτιθέμενων πολιτικο-ιδεολογικών συμφερόντων, στερώντας από την Ελλάδα μια τεράστια ευκαιρία εκβιομηχάνισης και εξαγωγών οχημάτων (ΦΕΚ 15/9/1981).

Pony 4ης γενιάς (2015-)

Το Pony 4 (Μοντέλο: PONY S513) είναι το νέο μοντέλο της εταιρείας, το οποίο ολοκλήρωσε το στάδιο των δοκιμών, ενώ η εταιρεία πήρε άδεια από το υπουργείο Ανάπτυξης για να ξεκινήσει η παραγωγή του στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2014 δόθηκαν οι σχετικές άδειες από την ΕΣΥΔ στην αρμόδια κρατική αρχή διαπίστευσης, την ΕΒΕΤΑΜ, (Βιομηχανική Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη, Εργαστηριακές Δοκιμές Πιστοποιήσεων και Ποιότητας) να κάνει την πιστοποίηση και να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες.[2]

Ο προγραμματισμός της NAMCO για το PONY 4 περιλαμβάνει:

  • 1η φάση παραγωγής - Βενζινοκίνητο PONY 4
  • 2η φάση παραγωγής - Πετρελαιοκίνητο PONY 4 (όπως επίσης και την 4×4 έκδοσή του)
  • 3η φάση παραγωγής - Ηλεκτροκίνητο PONY 4

Η ΝΑΜCO είναι έτοιμη να ξεκινήσει η παραγωγή της νέας γενιάς αυτοκινήτων «PONY», με στόχο να κατακτήσει μερίδιο όχι μόνο της ελληνικής αγοράς, αλλά και χωρών της Αφρικής, της Ασίας και της Νότιας Αμερικής, που ήδη έχουν επιδείξει ενδιαφέρον, λόγω των ανθεκτικών χαρακτηριστικών του και βέβαια της χαμηλής τιμής του. Μερικές από τις χώρες αυτές είναι η Αίγυπτος, η Κένυα, το Μαρόκο, η Αιθιοπία, η Αγκόλα, η Βραζιλία, και η Αργεντινή. Μάλιστα θα διαθέτει και θύρα USB.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ Η  ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ  ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ (που με διάφορα προσχήματα μπλοκάρει το παραγωγικό 'έργο της NAMCO)

Δειτε μερικα βιντεο:








(video  Β. Σαρημπαλίδη)