18.12.22

Πληθώρα συλλήψεων από το τουρκικό καθεστώς στο Ντιγιάρμπακιρ: Βασάνισαν τους συλληφθέντες μέσα στα ίδια τους τα σπίτια!

Πληθώρα συλλήψεων από το τουρκικό καθεστώς στο Ντιγιάρμπακιρ: Βασάνισαν τους συλληφθέντες μέσα στα ίδια τους τα σπίτια!

 Σύμφωνα με αναφορά, σχεδόν 20 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιδρομών σε οικίες σήμερα το πρωί στο Ντιγιάρμπακιρ. Επίσης, υπάρχουν μαρτυρίες ότι οι συλληφθέντες  βασανίστηκαν όσο διαρκούσαν οι επιδρομές.

Ακόμη, αναφέρθηκε ότι οι πόρτες ήταν κλειστές για να μην βλέπουν οι γείτονες τα βασανιστήρια.

Οι αστυνομικοί παραβίασαν τις πόρτες με κρουστικούς κριούς και εισέβαλαν στις οικίες πολιτών. Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Επαρχιακή Διεύθυνση Ασφαλείας του Ντιγιάρμπακιρ.

ΑΙΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΑΛΙ…

Όπως έγινε γνωστό, ο κινηματογραφιστής Suphi Orhan, στο σπίτι του οποίου έγινε έφοδος το πρωί, ξυλοκοπήθηκε από την αστυνομία. Ένας νεαρός άνδρας ονόματι Muhsin Acar, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του, τον βασάνισαν επί τόπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Mushin Acar, του οποίου (οι Τούρκοι αστυνομικοί) έσπασαν τη μύτη, είχε πρήξιμο και μώλωπες στο στόμα και το πρόσωπο. Το αίμα που έτρεχε από τη μύτη του Acar υπήρχε σε κηλίδες πάνω σε φωτογραφίες καθώς και στα χαλιά του σπιτιού του. Η οικογένεια Acar περιέγραψε τα βασανιστήρια ως εξής: «Χτύπησαν δυνατά την πόρτα και εμείς ανοίξαμε. Καθώς ανοίξαμε, μπήκαν μέσα οι αστυνομικοί. Μας ξάπλωσαν στο έδαφος. Μετά έβαλαν τον Muhsin σε ένα δωμάτιο και εμάς σε ένα άλλο. Μπορούσαμε να ακούσουμε τη φωνή του. Του έσπασαν τη μύτη. Υπήρχαν κηλίδες με αίμα στο χαλί. Είπαν ότι υπήρχε ένταλμα για την σύλληψη του Muhsin και τον πήραν μακριά. Έψαχναν το σπίτι για δύο ώρες».

Τα ονόματα των συλληφθέντων είναι τα εξής: Ο κινηματογραφιστής Suphi Orhan, ο Mazlum Kardaş, ο Fermandar Kardaş, ο Sohbet Yıldız και ο Muhsin Acar. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός ο λόγος για τον οποίον έγιναν οι συλλήψεις.

 Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

http://mezopotamyaajansi35.com/en/components/2622092617/content/view/192083)