18.12.22

Ρωσία: Σύνταγμα στα νότια Ουράλια έθεσε σε ενεργό υπηρεσία τους υπερηχητικούς πυραύλους Avangard

 

Το Σύνταγμα εισήλθε σε ενεργό υπηρεσία στον Σχηματισμό Πυραύλων Γιασνένσκογιε στην περιοχή Όρενμπουργκ

Ένα Σύνταγμα εξοπλισμένο με πυραύλους Avangard έχει εισέλθει σε ενεργό υπηρεσία στον Σχηματισμό Πυραύλων Γιασνένσκογιε στην περιοχή Όρενμπουργκ στα νότια Ουράλια, όπως δήλωσε το ρωσικό υπουργείο άμυνας το Σάββατο στους δημοσιογράφους.


«Σήμερα, ένα ακόμη Σύνταγμα οπλισμένο με το πυραυλικό σύστημα Avangard τέθηκε σε μάχιμη υπηρεσία στο σχηματισμό πυραύλων Γιασνένσκογιε, αποτελώντας ένα αληθινό δώρο για την Ημέρα της Δύναμης Στρατηγικών Πυραύλων», ανέφερε το υπουργείο άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η πολύπλοκη διαδικασία της εγκατάστασης του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) διήρκεσε λίγες ώρες και πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια ειδικού μεταφορέα-φορτωτή.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας δήλωσε ότι το πυραυλικό σύστημα με το υπερηχητικό όχημα καθόδου (glide vehicle) θα αυξήσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της ρωσικής Δύναμης Στρατηγικών Πυραύλων.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, το υπερηχητικό όχημα καθόδου Avangard είναι ικανό να πετάει μέσα από τα πυκνά στρώματα της ατμόσφαιρας με υπερηχητικές ταχύτητες έως και 27 Mach (περίπου 32000 χλμ/ώρα), να εκτελεί ελιγμούς κατά διεύθυνση και καθ΄ ύψος και να ξεπερνά οποιαδήποτε πυραυλική άμυνα.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο σύστημα Avangard τον Μάρτιο 2018.

https://www.proelasi.com