2.12.22

Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Θέλουν αυξήσεις και στους λογαριασμούς του νερού



 Προκλητική προτροπή του Σκυλακάκη προς τους δήμους να αυξήσουν τους λογαριασμούς του νερού - Φορτώνουν τα χρέη στους αδύναμους τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Εν μέσω του πρωτοφανούς κύματος ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζητά αυξήσεις στους λογαριασμούς του νερού. Συγκεκριμένα, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης κάλεσε τους δήμους να προχωρήσουν σε αυξήσεις για να ανταπεξέλθουν στα τιμολόγια ρεύματος που έχουν εκτοξευτεί τον τελευταίο χρόνο.

Αυτό αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών εταιρειών Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ), Απόστολος Καλογιάννης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Όταν ζητήσαμε βοήθεια από το υπουργείο Οικονομικών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Σκυλακάκης μας είπε: “Αυξήστε την τιμή του νερού”. Τι έχει τελικά στο μυαλό της η κυβέρνηση; Όχι δεν θα το κάνουμε. Διεκδικούμε τα αυτονόητα. Είναι ανάγκη να αυξηθεί η επιδότηση στη μεγαβατώρα. Έφτασε τα 130 ευρώ αλλά το ποσό αυτό δεν φτάνει. Πρέπει να ανέβει στα 250 ευρώ» σημείωσε ο Απόστολος Καλογιάννης.

ΣΥΡΙΖΑ: Φορτώνουν τα χρέη στους αδύναμους

Η προκλητική δήλωση του Θεόδωρου Σκυλακάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «την ώρα που η ακρίβεια έχει διαλύσει του οικογενειακούς προϋπολογισμούς, ο υπουργός και στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη Θεόδωρος Σκυλακάκης καλεί τους δήμους να αυξήσουν τους λογαριασμούς του νερού!

Οι δημοτικές επιχειρήσεις Ύδρευσης βρίσκονται πλέον σε απόγνωση λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να ελέγξει το ενεργειακό τιμολόγιο μετά την πώληση της ΔΕΗ».

«Όπως φαίνεται οι συνέπειες αυτών των επιλογών δεν έχουν τέλος. Ο νεοφιλελεύθερος κ. Σκυλακάκης, όμως, βρήκε τη λύση: φορτώστε χρέη τους αδύναμους.

Κάθε μέρα παραμονής του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του, που δεν νιώθουν στο παραμικρό τα προβλήματα και τα αδιέξοδα των πολιτών, διασφαλίζει διαιώνιση της οικονομικής απόγνωσης και απελπισίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

https://www.avgi.gr/