14.12.22

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυτόφωρη σύλληψη 23χρονου... ημεδαπού που ενέχεται σε διάπραξη (11) ένοπλων ληστειών
Οκτώ εξ’ αυτών έλαβαν χώρα χθες, σε διάστημα δύο ωρών, σε φαρμακεία και καταστήματα των περιοχών Αμπελοκήπων, Καλαμαριάς, Νεάπολης και Χαριλάου


Η άμεση κινητοποίηση και οι επισταμένες αναζητήσεις περιπολούντων αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη νεαρού άντρα που ενέχεται στη διάπραξη έντεκα (11) ένοπλων ληστειών.


Πρόκειται για 23χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ληστείες κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένες και σε απόπειρα, απείθεια και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.


Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος άντρας, απογευματινές ώρες χθες και σε διάστημα μόλις δύο ωρών, αφού εισήλθε, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, σε τέσσερα φαρμακεία, ένα μίνι-μάρκετ και τρία πρακτορεία ΟΠΑΠ στις περιοχές Νεάπολης, Αμπελοκήπων, Καλαμαριάς και Χαριλάου, αφαίρεσε, με την απειλή όπλου, χρηματικά ποσά σε επτά περιπτώσεις.


Έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις, εντοπίσθηκε από έμπειρα πληρώματα περιπολικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης να κινείται πεζός στην περιοχή Χαριλάου. Προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο προσπάθησε να απομακρυνθεί τρέχοντας, προτείνοντας παράλληλα όπλο προς το μέρος των αστυνομικών, (Αν τον είχαν "ξαπλώσει" θα είχαν άδικο;Ή μήπως θα έπρεπε να περιμένουν να τους πυροβολήσει πρώτα;)-Juan οι οποίοι ενεργώντας με επαγγελματισμό και ψυχραιμία, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.  Επαγγελματισμός και ψυχραιμία, σημαίνει ότι πρέπει πρώτα να σε πυροβολήσει, να σε τραυματίσει ή σκοτώσει και μετά να...αντιδράσεις;

Αυτό δεν λέγεται ψυχραιμία, λέγεται τουλάχιστον μαζοχισμός! Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όποιος στρέφει όπλο εναντίον αστυνομικών θα εξουδετερώνεται (με τον πιο - κατά το δυνατόν- ήπιο τρόπο), διαφορετικά θα πρέπει να τρέπονται σε φυγή οι αστυνομικοί στη θέα του όπλου του κακοποιού.Αν το όπλο ήταν αεροβόλο ή όχι, αυτό δεν μπορούσαν να το γνωρίζουν, ούτε να το ρισκάρουν για να ...πεισθούν! Τελικά, ευτυχώς ήταν αεροβόλο, διαφορετικά θα είχαμε κηδείες "ψύχραιμων" αστυνομικών! Juan


Στην κατοχή του δράστη, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • αεροβόλο πιστόλι, 

  • 7.020 ευρώ  και 

  • ενδύματα που τον τοποθετούν στους χώρους των ληστειών. 


Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας προέκυψε ότι, ο 23χρονος, με τη συνδρομή ατόμων, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, το διάστημα 11 και 12-12-2022, διέπραξε τρείς ακόμη ένοπλες ληστείες σε καταστήματα ψιλικών στις περιοχές Νεάπολης και Συκεών.

Η λεία του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (15.595) ευρώ.


Σημειώνεται ότι, ο άντρας αυτός έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για συναφή αδικήματα και υπενθυμίζεται ότι είχε συλληφθεί, δυνάμει σχετικού εντάλματος, τον Νοέμβριο του 2019 από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για διάπραξη έξι (6) ληστειών σε καταστήματα ψιλικών του κέντρου πόλης.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


-Σε λίγο θα επαναλάβει τα ίδια! Αμφιβάλλει κανείς;