8.12.22

Η ακτινογραφία των Γερμανών συνωμοτών: Ο Πρίγκιπας Ερρίκος 13ος, ο ένοπλος βραχίονας και τα σχέδια πραξικοπήματος των “Πολιτών του Ράιχ” [videos]



 Οκτώ από τους 25 συλληφθέντες στο πλαίσιο της τεράστιας επιχείρησης εξάρθρωσης της ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger) έχουν ήδη προφυλακιστεί με κατηγορίες για απόπειρα κατάργηση της ισχύουσας κρατικής ελεύθερης δημοκρατικής τάξης στη Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα  ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας Πέτερ Φρανκ.

Μιλώντας στον Τύπο, μετά την γνωστοποίηση της έρευνας σε 1.300 σημεία – στόχους σε όλη τη Γερμανία, ο Φρανκ αναφέρθηκε σε μια «τρομοκρατική οργάνωση η οποία σχηματίστηκε γύρω από τον πρίγκιπα Ερρίκο 13ο και είχε τη μορφή συμβουλίου, δομημένου όπως ένας κυβερνητικός οργανισμός»., με ιδεολογική επίδραση από τις θεωρίες συνωμοσίας και την θεωρία QAnon.

Ηγετικά στελέχη της οργάνωσης είχαν ήδη προετοιμαστεί για την ανάληψη συγκεκριμένων θέσεων στο κράτος, επισήμανε ο Εισαγγελέας και πρόσθεσε ότι υπήρχαν σκέψεις ακόμη και για ένοπλη εισβολή στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

 

Ποιοι είναι οι “Πολίτες του Ράιχ”;

* Οι λεγόμενοι “Πολίτες του Ράιχ” απορρίπτουν τη σύγχρονη δημοκρατία της Γερμανίας και αρνούνται να πληρώσουν φόρους

* Πιστεύουν στο Ράιχ (1871-1945).

* Αν και θεωρούνταν ακίνδυνοι,  είναι πολύ δραστήριοι και αποτελούν υψηλό επίπεδο κινδύνου, είπε ο επικεφαλής πληροφοριών του BfV Thomas Haldenwang.

* Πέρυσι τα μέλη της οργάνωσης αριθμούσαν περίπου 21.000 , αλλά έκτοτε έχουν αυξηθεί σημαντικά

* Το 10% πιστεύεται ότι είναι βίαιο και ο αντισημιτισμός και οι θεωρίες συνωμοσίας είναι ευρέως διαδεδομένες στις γραμμές τους

* Αποτελούν συνονθύλευμα ατόμων και ομάδων από την ακροδεξιά σκηνή, τον νεοναζιστικό χώρο, τους κύκλους θεωριών συνωμοσίας και τους αρνητές της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας είπε ότι η ομάδα σχεδίαζε ένα βίαιο πραξικόπημα από τον Νοέμβριο του 2021 και τα μέλη του κεντρικού της “Rat” (συμβουλίου) είχαν έκτοτε τακτικές συναντήσεις.

Είχαν ήδη καταρτίσει σχέδια για να κυβερνήσουν τη Γερμανία με τμήματα που καλύπτουν την υγεία, τη δικαιοσύνη και τις εξωτερικές υποθέσεις, είπε ο εισαγγελέας.

Πίστευαν ότι μπορούσαν να κατακτήσουν τους στόχους τους μόνο με «στρατιωτικά μέσα και βία κατά των εκπροσώπων του κράτους», που περιελάμβανε τη διεξαγωγή δολοφονιών.

Οι αρχές πιστεύεται ότι έφτασαν στην ανακάλυψη της οργάνωσης όταν αποκάλυψαν μια συνωμοσία απαγωγής τον περασμένο Απρίλιο στην οποία εμπλέκεται μια συμμορία που αυτοαποκαλούνταν “Ενωμένοι Πατριώτες”. Φέρεται να σχεδίαζαν να απαγάγουν τον υπουργό Υγείας Karl Lauterbach , ενώ δημιουργούσαν επίσης «συνθήκες εμφυλίου πολέμου» για να θέσουν ένα τέλος στη δημοκρατία της Γερμανίας.

 

Οι τριάδα των ηγετών των “Πολιτών του Ράιχ”

Ερρίκος 13ος, Πρίγκιπας του Ρόις- Ο 71χρονος αριστοκράτης, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή της Φρανκφούρτης το πρωί της σήμερα, χαρακτηρίστηκε από τους εισαγγελείς ως ο αρχηγός της τρομοκρατικής ομάδας που σχεδίαζε να ανατρέψει την κυβέρνηση.

  • Αν το σχέδιό τους είχε πετύχει, είχε οραματιστεί να εγκατασταθεί ως ηγέτης μιας επαναστατικής κυβέρνησης.

Απόγονος του Οίκου Ρόις που κυβέρνησε περιοχές της Θουριγγίας, στην ανατολική Γερμανία, για περίπου 800 χρόνια, ο Heinrich ή Ερρίκος,  το 2019 εκφώνησε μια ομιλία 16 λεπτών σε μια ψηφιακή επιχειρηματική σύνοδο στη Ζυρίχη εμποτισμένη με ακροδεξιές θεωρίες συνωμοσίας.

«Μετά από χιλιάδες χρόνια διακυβέρνησης», διαμαρτυρήθηκε, η δυναστεία του είχε «εκδιωχθεί» μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο – μια σύγκρουση που προκλήθηκε από «ξένες δυνάμεις». Ισχυρίστηκε ότι οι σκοτεινές κινητήριες δυνάμεις πίσω από τους μεγάλους πολέμους του 20ου αιώνα ήταν η δυναστεία των Ρότσιλντ και οι Ελευθεροτέκτονες.

  • «Από τότε που η Γερμανία παραδόθηκε, δεν ήταν ποτέ ξανά κυρίαρχη», είπε. «Έχει γίνει μόνο μια διοικητική δομή των συμμάχων».

Τον Αύγουστο, ο νυν επικεφαλής του Οίκου Reuß-Greiz, πρίγκιπας Heinrich XIV Reuß του Greiz , αποστασιοποιήθηκε κάνοντας χρήση αυστηρών όρων από τον συγγενή του, περιγράφοντάς τον ως έναν «μπερδεμένο γέρο» που εγκατέλειψε την οικογένεια πριν από 14 χρόνια.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ερρίκος 13ος κέρδιζε τελευταία τα προς το ζην με αγοραπωλησίες ακινήτων και παραγωγή αφρώδους οίνου.

Rüdiger von Pescatore – Ο 69χρονος απόστρατος αξιωματικός του στρατού έχει περιγραφεί από τους εισαγγελείς ως ο επίδοξος αρχηγός του «στρατιωτικού βραχίονα» της τρομοκρατικής ομάδας. Ο «στρατιωτικός βραχίονας» των «Πολιτών του Ράιχ» οργανωνόταν γύρω από αυτόν, καθώς προσπαθούσε να στρατολογήσει μεταξύ άλλων αστυνομικούς και στρατιώτες.

Μεταξύ 1993 και 1996, ο Von Pescatore ήταν διοικητής στο τάγμα αλεξιπτωτιστών 251, το οποίο αργότερα εντάχθηκε στη Διοίκηση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (KSK).

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, εκδιώχθηκε από τον στρατό λόγω της μη εξουσιοδοτημένης πώλησης όπλων από τα αποθέματα του παλιού ανατολικογερμανικού στρατού.

Το 2019, ένας χρήστης του Διαδικτύου που φέρει το όνομα του Von Pescatore έκανε σχόλια σε έναν ιστότοπο ισχυριζόμενος ότι αποκάλυπτε μυστικές συνωμοσίες Ελευθεροτέκτονων πίσω από μεγάλα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία.

«Η αλήθεια θα γίνει γνωστή στην ανθρωπότητα μόνο μετά την αλλαγή του συστήματος», έγραψε ο σχολιαστής, ο οποίος είπε ότι έγραφε από τη Βραζιλία.

 

Birgit Malsack-Winkemann– Στο «σκιώδες υπουργικό συμβούλιο» μετά το πραξικόπημα που φέρεται να είχε αρχίσει να σχεδιάζει η τρομοκρατική ομάδα, το κρίσιμο υπουργείο Δικαιοσύνης επρόκειτο να δοθεί στην Birgit Malsack-Winkemann, 58, την οποία η αστυνομία συνέλαβε στο διαμέρισμά της στη συνοικία Wannsee του Βερολίνου σήμερα το πρωί.

Η Malsack-Winkemann ήταν μέλος του ακροδεξιού κόμματος Alternative für Deutschland (AfD) από τότε που ιδρύθηκε το 2013.

Ως μέλος της ομοσπονδιακής βουλής της Γερμανίας [Bundestag] μεταξύ 2017 και 2021, υποστήριξε κάποτε ότι οι μετανάστες προκαλούσαν « δισεκατομμύρια υπερβάλλοντος κόστους»  για το γερμανικό σύστημα υγείας επειδή δεν μπορούν να διαβάσουν φυλλάδια οδηγιών σχετικά με τα φάρμακά τους, έναν ισχυρισμό που απέρριψαν οι φαρμακοποιοί ως στερούμενο  βάσης.

Άλλοι βουλευτές περιέγραψαν τον Malsack-Winkemann ως υποστηρικτή των θεωριών συνωμοσίας, με ιδιαίτερη εμμονή στην QAnon , ανέφερε η εφημερίδα Die Zeit. Κάτοχος άδειας οπλοκατοχής, θεωρείται ότι κατέχει δύο πυροβόλα όπλα.

Μόλις τον Οκτώβριο, πειθαρχικό δικαστήριο απέρριψε έκκληση του κόμματος της Αριστεράς να εμποδίσει τη Malsack-Winkemann να επιστρέψει στον πρώην υποτίθεται αμερόληπτο ρόλο της ως δικαστής σε περιφερειακό δικαστήριο του Βερολίνου. Εκείνη την εποχή, ο εκπρόσωπός της είχε επιμείνει ότι ήταν μέλος της «πολύ μετριοπαθούς» πτέρυγας του AfD.

 

 

Με πληροφορίες από The GuardianBBC

https://hellasjournal.com