22.11.22

Κιβωτός του Κόσμου – Μιχαηλίδου: Πρόσωπα κύρους στο νέο Δ.Σ. – Σήμερα οι ανακοινώσεις (video)

 

Πιθανότατα το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο στην Κιβωτό του κόσμου, όπως δήλωσε η υφυπουργός Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα «στόματα που ανοίγουν» και είναι πιθανό να φέρουν στην επιφάνεια καταγγελίες και για άλλες δομές.

«Πρόσωπα κύρους»

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega» σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει βρει τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το νέο διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου και τόνισε ότι θα είναι πρόσωπα κύρους.

Παράλληλα σημείωσε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα το μεσημέρι.

«Την δουλεύαμε όλο το βράδυ (τη λίστα), ξέρουμε τα ονόματα, μας λείπει κάτι για να την κλείσουμε» είπε η υφυπουργός Εργασίας εξηγώντας ότι «πρέπει να μπει μια διοίκηση που να γνωρίζει και να έχει την τεχνογνωσία για την παιδική προστασία».

Αναφερόμενη στα πρόσωπα που θα είναι στη νέα διοικήση της Κιβωτού του Κόσμου η κυρία Μιχαηλίδου είπε ότι «είναι άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην παιδική προστασία σε παιδιά σε κλειστές δομές είτε σε ανοιχτές δομές, που είναι ειδικοί παιδικής προστασίας και γνωρίζουν πώς να τρέχουν μπροστά τέτοιες δομές».

«Πιθανόν να ακούσουμε καταγγελίες και για άλλες δόμες»

Η υφυπουργός τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ακόμα εάν στην Κιβωτό υπάρχει κύκλωμα υιοθεσιών και κατά πόσο ή εάν έχουν γίνει οικονομικές ατασθαλίες.

Επιπλέον η υφυπουργός έκανε την πρόβλεψη ότι τα στόματα «άνοιξαν» μετά την υπόθεση της Κιβωτού και είναι πιθανόν να έρθουν στην επιφάνεια καταγγελίες και για άλλες δομές.

Καταλήγοντας η Δόμνα Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι μέσα σε τρία χρόνια έχει επιτευχθεί 40% των παιδιών που ζούσαν μέσα σε δομές να έχουν αποϊδρυματοποιηθεί

https://www.topontiki.gr/