12.11.22

Το χωριό της Κρήτης που θέλει να μετακομίσει όλη η Ευρώπη: Βάζουν κρεβάτια και στα θερμοκήπια… [video]

 

Στον Μύρτο της Ιεράπετρας, στην πανέμορφη Κρήτη, έχουν σπάσει τα τηλέφωνα για μια κράτηση. Κυριολεκτικά το χωρίο βουλιάζει από τους τουρίστες και σε λίγο θα αρχίσουν να βάζουν κρεβάτια ακόμα και στα θερμοκήπια που κατακλύζουν την περιοχή.

Ο λόγος; Μα φυσικά το εκπληκτικό του κλίμα μιας και ο Μύρτος είναι το πιο ζεστό μέρος της Ευρώπης, με περίπου 320 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο.

Χιλιάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχονται οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων καθημερινά από Ευρωπαίους που θέλουν να ξεχειμωνιάσουν στον Μύρτο και αφορούν είτε Ευρωπαίους συνταξιούχους είτε κυρίως νέους ανθρώπους που εργάζονται απομακρυσμένα μέσω τηλεργασίας.

Στον Μύρτο δεν θα χρειαστεί σχεδόν ποτέ κατά την διάρκεια του χειμώνα να αναζητήσει κανείς θερμαντικό μέσο ενώ η ντουλάπα του θα φιλοξενεί διαρκώς ρούχα με ανοιξιάτικο ύφος και στυλ. Τις περισσότερες ημέρες του χρόνου ο κόσμος κυκλοφορεί με κοντομάνικα και το πολύ καμιά ζακέτα ή ελαφρύ μπουφάν το βράδυ.

Ο Μύρτος είναι και ένα από τα πιο απάνεμα μέρη της Κρήτης λόγο της θέσης του. Όταν φυσάει παντού εκεί είναι απάνεμα.

Εκτός από την πολυδιαφημισμένη παραλία του, φημίζεται και για τις αθλητικές δραστηριότητες όπου διοργανώνονται καθώς και για το δίκτυο των σηματοδοτημένων μονοπατιών, που προσφέρουν στους επισκέπτες, μια ήρεμη απόδραση στην φύση.

Το μικρό χωριό είναι κτισμένο σε μια περιοχή κατάφυτη από μπανανιές και κοντά στις όχθες του ποταμού Κρύου. Η παραλία του Μύρτου, στενή και αμμώδης, ανήκει στις πολυσύχναστες ακτές που, όμως, προτιμούνται για οικογενειακές διακοπές, ιδιαίτερα από τους Ευρωπαίους. Βρίσκεται μπροστά από τις ταβέρνες και τα εστιατόρια της περιοχής, είναι πλήρως οργανωμένη με ομπρέλες, ντους, αποδυτήρια, ναυαγοσώστη, καθώς επίσης διαθέτει και οργανωμένους χώρους για θαλάσσια αθλήματα όπως beach volley. Επίσης, υπάρχει και σχολή ιστιοπλοΐας. Δυτικά από την κεντρική παραλία, υπάρχει χώρος κατάλληλα διαμορφωμένος για κατασκήνωση.

https://hellasjournal.com