15.11.22

Απάντηση Μακρόν στην “επαναδιαπραγμάτευση με την Γαλλία”-Απέπλευσε το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle για Ανατολική Μεσόγειο-Κρήτη Ενώ η Τουρκία ετοιμάζει να προκαλέσει ωμά την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο και πολλά σενάρια "σφυρίζουν στον αέρα" από διάφορες κατευθύνσεις, κάποιοι παρεμβαίνουν στην ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία που έχει παράρτημα στρατιωτικής συνδρομής στο Αιγαίο

Είναι πραγματικά είναι εξοργιστικά προκλητικό σε αυτήν την χώρα, να μπερδεύουμε τα εσωτερικά μας ζητήματα με αυτά που αφορούν την εθνική εξωτερική πολιτική και κυρίως την άμυνα  της χώρας, ειδικά τώρα που οι Τούρκοι ετοιμάζονται σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες να μας προκαλέσουν στο Αιγαίο.

Οι δηλώσεις για επαναδιαπραγμάτευση με την Γαλλία, ενώ παραλαμβάνουμε συνεχώς μαχητικά RAFALE, και έχουμε σε ισχύ το ελληνογαλλικό αμυντικό σύμφωνο, είναι άκρως επικίνδυνη πολιτική, ειδικά αυτήν την δεδομένη περίοδο, που πρέπει όλος ο πολιτικός κόσμος, στα θέματα αυτά να τηρεί σιγή ισχύος μέχρι να εκδηλωθεί ή όχι μια πιθανή τουρκική στρατιωτικού τύπου πρόκληση.

Απόπλους του αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle στην Ανατολική Μεσόγειο και Κρήτη

Το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο του γαλλικού στόλου αναχώρησε για αποστολή σήμερα Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022, με κατεύθυνση την ανατολική Μεσόγειο για αρκετούς μήνες.

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο απέπλευσε από το λιμάνι της Τουλών, το μεγαλύτερο στρατιωτικό λιμάνι της Μεσογείου, για να εκτελέσει μια αποστολή αρκετών μηνών, επίσημα, σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανεπίσημα για το ελληνογαλλικό σύμφωνο.

Το γαλλικό πολεμικό πλοίο και οι περίπου 1.200 ναύτες του απέπλευσαν για την Ανατολική Μεσόγειο για να συμβάλλουν στην ασφάλεια του εναέριου χώρου του ΝΑΤΟ, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία πρόκειται να εισέλθει στον ένατο μήνα του.

Το αεροπλανοφόρο παρέμεινε στην Τουλόν όλο το καλοκαίρι, για περίπου 3 μήνες, για τεχνική συντήρηση και συγκεκριμένα για να ενσωματώσει νέο προσωπικό.

Τις τελευταίες ημέρες, νέοι πιλότοι έχουν πιστοποιηθεί για τα αεροσκάφη του πλοίου.

Ομάδα μάχης του γαλλικού αεροπλανοφόρου και οι ΗΠΑ που είναι στην ίδια περιοχή

Δεν αναφέρεται πουθενά αν το γαλλικό αεροπλανοφόρο θα συνοδεύεται από τα ελικοπτεροφόρα τύπου «Μιστράλ», αλλά είναι σίγουρο ότι θα το συνοδεύουν γαλλικές Φρεγάτες και  υποβρύχια.

Την ίδια στιγμή το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Τζώρτζ Μπους είναι στην Μεσόγειο, αφού και οι ΗΠΑ αναμένουν εξελίξεις από την Τουρκία που παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με όλο τον κόσμο.

Πιο αναλυτικά, η ναυαρχίδα του Γαλλικού στόλου, το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle συνοδευόμενο από άγνωστο αριθμό πλοίων και υποβρυχίων του γαλλικού πολεμικού ναυτικού αναμένεται να καταπλεύσει άμεσα στην Ανατολική Μεσόγειο, για ασκήσεις σε θάλασσα και αέρα, με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Όντας το σημαντικότερο στρατηγικό όπλο της Γαλλίας, δεν έχουν ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας περισσότερες λεπτομέρειες, όπως όμως επισημαίνουν στρατιωτικοί αναλυτές, ο απόπλους από τoν ναύσταθμο της Toulon γίνεται με το αεροπλανοφόρο σε «ετοιμότητα μάχης», δηλαδή με πλήρες πολεμικό φορτίο το οποίο περιλαμβάνει πλήθος μαχητικών αεροσκαφών Rafale, ιπτάμενα ραντάρ και στρατηγικό οπλισμό πυραύλων μέγιστης ακτίνας δράσης, αντι-υποβρυχιακό οπλοστάσιο καθώς και τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού, στόχευσης και ηλεκτρονικών παρεμβολών που έχει αναπτύξει η γαλλική πολεμική βιομηχανία με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό πως δεν υπάρχουν μέσα αντίμετρων στη διάθεση καμμίας άλλης χώρας.

H προβολή ισχύος στην γαλλική ομάδα μάχης, μας καθιστά δυνατή την άμεση ανάπτυξη ναυτικής και αεροπορικής δύναμης για επιτήρηση, αυτόνομη αξιολόγηση της κατάστασης και παρέμβαση, σύμφωνα με τις επιχειρησιακές ανάγκες.

 https://www.pentapostagma.gr/