26.11.22

Ποιος σχεδίασε την πολύνεκρη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη; Ο Ερντογάν αναζητούσε μία “δικαιλογία” να επιτεθεί στους Κούρδους

Κατά πάσα πιθανότητα όποιος σχεδίασε και το "ΠΡΑΞΙΚΌΠΗΜΑ" μαϊμού του Ερντογάν.
Juan
 

Του ΚΩΣΤΑ ΜΑΥΡΙΔΗ

Για την πρόσφατη πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη (13 Νοεμβρίου), συνελήφθη η Ahlam Albasir, την οποία ελεγχόμενα από το τουρκικό καθεστώς ΜΜΕ και αρχές ασφαλείας συνέδεσαν εντός μερικών ωρών από την έκρηξη, με το κουρδικό κίνημα στη Συρία: εκπαίδευσή της στη βόρειο Συρία από το Κουρδικό «YPG» υπό τις εντολές του οποίου ενεργούσε.

Καθώς οι μέρες περνούσαν, δεν υπήρξαν περαιτέρω στοιχεία, εντούτοις ξεκίνησε πολύνεκρη τουρκική αεροπορική επιδρομή κατά των Κούρδων στη βόρειο Συρία για … τιμωρία τους!

Τις προάλλες, προέκυψαν αποκαλύψεις που ανατρέπουν το τουρκικό αφήγημα και αναδεικνύουν σχέδιο με «χρήσιμους νεκρούς», όπως κάποτε είχε περιγράψει παρόμοια συμβάντα ο Τουρκοκύπριος Ραούφ Ντενκτάς στην Κύπρο.

Το κουρδικό κίνημα με τις ένοπλες οργανώσεις του ακολουθεί πιστά εδώ και χρόνια μια διακηρυγμένη πολιτική για πλήγματα μόνο σε στρατιωτικούς στόχους κι ουδέποτε κατά πολιτικών στόχων ή αμάχων.

Επιπλέον, η συριακή κουρδική οργάνωση «YPG» κι άλλες κουρδικές οργανώσεις αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την βομβιστική επίθεση, δακτυλοδείχνοντας τον Ερντογάν ως εκείνον με ισχυρό ατομικό κίνητρο για αφορμή για νέα εισβολή, επιδιώκοντας «νικηφόρες μάχες κατά των τρομοκρατών», διότι αν χάσει τις εκλογές, θα κατηγορηθεί για αδίσταχτα εγκλήματα.

  • Τις προάλλες, ο Mazlum Kobane, Κούρδος διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, κι ο συμπρόεδρος του Κουρδικού Συριακού Δημοκρατικού Κόμματος Salih Muslim, ξεκαθάρισαν σε συνεντεύξεις τους διάφορα.
  • Η πλήρης ταυτοποίηση της γυναίκας κι όλης της οικογένειάς της έγινε από τις κουρδικές αρχές στη Συρία, χωρίς να διαψευστεί οτιδήποτε.

Η γυναίκα αυτή συνδέεται με παραστρατιωτική οργάνωση στη Συρία («Sultan Murad Brigade»), που δρα με την στήριξη της Τουρκίας και υπό τις οδηγίες του Χακάν Φιντάν, αρχηγού των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών κι απόλυτα έμπιστου του Ερντογάν.

Η παραστρατιωτική οργάνωση κατηγορείται από διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις για εγκλήματα, σε συνεργασία με τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής στη Συρία. Επιπρόσθετα, η γυναίκα αυτή ήταν παντρεμένη με μέλη του «Ισλαμικού Κράτους», τρία αδέλφια της σκοτώθηκαν (Raqqa, Manbij και Ιράκ) πολεμώντας υπέρ του Ισλαμικού Κράτους κι ένας άλλος είναι διοικητής στον τουρκο-ελεγχόμενο σύμμαχο του Ισλαμικού Κράτους, τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» (FSA).

Μια στοιχειώδης έρευνα θα επιβεβαίωνε τα πιο πάνω, αλλά όταν το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στην Τουρκία ζήτησε την διεξαγωγή έρευνας, το αίτημα απορρίφθηκε ασυζητητί.

Ο Κούρδος διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) αναφέρθηκε σε σχέδιο της Τουρκίας για χερσαία επίθεση με αεροπορική κάλυψη ενάντια στο Κομπάνι, προπύργιο της κουρδικής περηφάνιας και σύμβολο της πολιτισμένης ανθρωπότητας ενάντια στην βαρβαρότητα του Ισλαμικού Κράτους, και κάλεσε ΗΠΑ-Ρωσία να απαγορεύσουν την τουρκική αεροπορική κάλυψη, ώστε να αντιμετωπιστεί η νέα τουρκική εισβολή.

Με τέτοιο αδίστακτο τουρκικό καθεστώς, το μάθημα είναι απλό. Η προστασία μας είναι πρωτίστως ευθύνη μας και δεν μας τη διασφαλίζει κανένας άλλος.

(*) Ο Κώστας Μαυρίδης είναι Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ (S & D), και Πρόεδρος Πολιτικής Επιτροπής για την Μεσόγειο – costas.mavrides@europarl.europa.eu

https://hellasjournal.com/