6.11.22

Η “μητέρα” των μαχών για να μην αλλάξει χέρια η Γερουσία: Όλοι εναντίον του φίλου του Ερντογάν και του Τραμπ!

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, που θα κριθουν οι πλειοψηφίες στο αμερικανικό Κογκρέσο για τα επόμενα δύο χρόνια, οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι τα παίζουν όλα για όλα.

Η «μητέρα» των μαχών διεξάγεται στην πολιτεία της Πενσιλβάνιας και ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ, καθώς ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «κατέβασε» στον πολιτικό στίβο τον Τούρκο πολίτη, που διαθέτει και αμερικανική υπηκοότητα, Δρ. Μεχμέτ Όζ, ο οποίος -όπως έχει αποδειχθεί με αδιάσειστα ντοκουμέντα- είναι ο άνθρωπος μέσω του οποίου ο Ταγίπ Ερντογάν θα ξεκινήσει, νομίζει τουλάχιστον, για να αλώσει την αμερικανική Γερουσία.

Οι Δημοκρατικοί έστειλαν στην πολιτεία τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν -πάει και έρχεται από την περασμένη εβδομάδα- και αναγκάστηκαν, για να επηρεάσουν την ψήφο των μαύρων ψηφοφόρων να ζητήσουν από τον πρώην πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα να λάβει μέρος στην προεκλογική εκστρατεία του υποψηφίου τους, του Τζον Φέττερμαν (JohnFetterman).

  • Ο τελευταίος, λόγω ιατρικού θέματος που τον ταλαιπωρεί, έχει πρόβλημα επικοινωνίας με τους πολίτες, αν και προσπαθεί πολύ για να ακουστεί η φωνή του.

Από την άλλη, ο κ. Τραμπ έσπευσε στην Πενσιλβάνια για να προωθήσει τον δικό του υποψήφιο, τον Τούρκο υπήκοο Δρ. Όζ, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την κατάσταση της υγείας του αντιπάλου του και έχει κερδίσει πόντους τις τελευταίες μέρες, αν και ακόμα ακολουθεί με διαφορά ολίγων μονάδων, από τον Φέττερμαν.

Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων 24ωρων είναι όπως το …ασανσέρ. Όσες ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους δείχνουν τον υποψήφιο τους με μία μονάδα διαφορά από τον Δημοκρατικό αντίπαλο του. Αλλά οι ανεξάρτητες μετρήσεις δίνουν πρώτο τον Φέττερμαν.

Ο τελευταίος έχει κάνει εξαιρετικές δηλώσεις για τα εθνικά μας θέματα και την Αρμενική Γενοκτονία και λόγω αυτού, έχουν κινητοποιηθεί οι ομογενείς μας και οι Αρμένιοι, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει και διαδηλώσεις έξω από τα γραφεία του Δρ. Όζ. Θα είναι μία ισχυρή φωνή για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αρμενία στη Γερουσία.

  • Πραγματικά παίζονται τα πάντα, και για τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν τη Γερουσία στα χέρια τους, αλλά και για τις κοινότητες που έχουν ταχθεί εναντίον της Τουρκίας και του ισλαμιστή προέδρου της.

Την ίδια στιγμή είναι και μία «δοκιμή» για τις εκλογές του 2024, όπου η Πενσιλβάνια μπορεί να κρίνει την προεδρική εκλογή, όπως συνέβη και το 2020. Ο κ. Μπάιντεν κέρδισε τον Ντόναλντ Τραμπ μόνο με μερικές χιλιάδες ψήφους (80,555) και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στον πρώην πρόεδρο να ομιλεί για νοθεία.

Πιστεύεται ότι το αποτέλεσμα των εκλογών, εάν δεν είναι μεγάλη διαφορά, θα προκαλέσει επανακαταμετρήσεις και συγκρούσεις. Σίγουρα ο κ. Τραμπ θα αμφισβητήσει, έτσι κι αλλιώς, το αποτέλεσμα διότι τυχόν ήττα του Δρ. Όζ θα επηρεάσει και τον ίδιο, στην πάλη του με την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων για τον έλεγχο του κόμματος.

  • Αλλά, πέραν των παραπάνω, όπως σημείωσα και στο χθεσινό μου κείμενο (ΕΔΩ), έχει πολλά να χάσει και ο Ελληνισμός εάν δεν επιτευχθεί η δημοκρατική νίκη. Η πλειοψηφία βεβαίως παίζεται και σε άλλες πολιτείες. Αλλά η πολιτεία της Πενσιλβάνιας έχει διπλή και μεγάλη σημασία για τα εθνικά συμφέροντα του Ελληνισμού.

Κάνουμε έκκληση στους ομογενείς οπαδούς του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που ψηφίζουν στην Πενσιλβάνια, να σκεφθούν ελληνικά και όχι στεγνά αμερικανικά.

Ιδιαίτερα οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τα μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, αν πραγματικά αγαπούν τον κ. Βαρθολομαίο και την Ορθόδοξη Εκκλησία να ΜΗΝ ψηφίσουν τον Δρ. Όζ. Δεν τους αρκεί ότι είναι ο εκλεκτός του ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν;

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal