5.11.22

Αποκάλυψη «βόμβα» για τις υποκλοπές – Στη λίστα πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι Σε αναμμένα κάρβουνα το Μαξίμου και το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς η «βόμβα» για τις υποκλοπές σκάει προκαλώντας πολιτικό σεισμό.

Όπως έγινε γνωστό, η εφημερίδα Documento κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, αποκαλύπτοντας πρόσωπα που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση. Η είδηση για τη δημοσιοποίηση της λίστας των υποκλοπών προκάλεσε «πυρετό» στο Μαξίμου και αλλεπάλληλες συσκέψεις στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητοτσοτάκη.

Μάλιστα, το Documento News, η ιστοσελίδα της εφημερίδας, προχώρησε σε μια πρόγευση αποκαλύψεων.

Το σύστημα παρακολούθησης Predator σε συνδυασμό με τις «επίσημες παρακολουθήσεις» που γίνονταν από την ΕΥΠ με το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας επεκτείνονταν σε όλο το πολιτικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, σημειώνει.

«Το Documento την Κυριακή θα προβεί σε αποκαλύψεις για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος παρακολούθησης από το Μαξίμου με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Θεόδωρος Καρυπίδης βρίσκεται στη λίστα παρακολουθήσεων μέσω του βρώμικου λογισμικού καταγραφής.

Το σύστημα φαίνεται πως έχει καταγράψει συνομιλίες του Καρυπίδη με τον επιχειρηματία εκδότη και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όπως έχει ήδη γράψει το Documento, το σύστημα Predator ήταν συμπληρωματικό σε μία μεθοδολογία παρακολουθήσεων που ξεκινούσε από το πρωθυπουργικό γραφείο και την ΕΥΠ. Στα πλαίσια αυτών των σχεδιασμών, διάφορα πρόσωπα, εν πρώτοις άσχετα με το βασικό σχέδιο παρακολούθησης, μολύνονταν με το λογισμικό για να συλλέγουν κρίσιμες πληροφορίες.

Δηλαδή, φίλοι πολιτικών προσώπων, συνεργάτες πολιτικών αλλά και επιχειρηματιών, παγιδεύονταν με το Predator προκειμένου να παρακολουθεί στην ουσία ο πολιτικός ή επιχειρηματικός παράγοντας.

Έτσι, φαίνεται να έχει συμβεί και με την υπόθεση Καρυπίδη. Ο Καρυπίδης όπως και ο εκδότης της εφημερίδας Παραπολιτικά, Γιάννης Κουρτάκης, ήταν σε συνεχή επαφή και σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που ήταν ο πραγματικός στόχος. Έτσι, το λογισμικό αποφάσισαν να φυτευτεί στον Καρυπίδη και, σύμφωνα με πληροφορίες, και στον Γιάννη Κουρτάκη προκειμένου να καταγράφονται οι κινήσεις και οι συνομιλίες του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι πληροφορίες του Documento για παρακολούθηση του παράγοντας του Άρη επιβεβαιώνονται και από τον ίδιο τον Θεόδωρο Καρυπίδη καθώς βρέθηκε στο κινητό του λινκ που παρέπεμπε στο «αμαρτωλό» edolio5».

Η αποκάλυψη για την παρακολούθηση του επιχειρηματία Β. Μαρινάκη, εξηγεί την επίθεση τελευταίως στην κυβέρνηση με δημοσιεύματα από της εφημερίδες «ΝΕΑ» και «ΒΗΜΑ».

https://www.militaire.gr