9.11.22

“ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ” στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού ▪Τιμήθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος φωτ.ΥΠΕΘΑ


Το «Βραβείου Περικλέους» απονεμήθει για την προσφορά του στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο από τον Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλο σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του ανωτέρω Δήμου.

Η ετήσια εκδήλωση «ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ» διοργανώνεται από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού και αποτελεί ένα θεσμό προς τιμήν του Περικλή και ολόκληρης της σπουδαίας εκείνης ιστορικής περιόδου. Στο όνομα του Περικλή, του μέγιστου στρατηγού της αρχαίας Αθήνας και του ηγέτη που έθεσε τις βάσεις για την Δημοκρατία, τιμούνται σημαντικές προσωπικότητες, με την απονομή του «Βραβείου Περικλέους».

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τον Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο φωτ.ΥΠΕΘΑ

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος κατά την ομιλία του και αναφερόμενος στον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο τόνισε πως με την βράβευση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τιμώνται στο πρόσωπό του τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

φωτ.ΥΠΕΘΑ

Ακολούθως, παρουσιάστηκε το πλούσιο βιογραφικό του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου συνοδεία προβολής βίντεο με πλάνα από τις δραστηριότητές του ως Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και φωτογραφιών από στρατιωτικές ασκήσεις και εκδηλώσεις.

Επισημάνθηκε το κοινωνικό του έργο από τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ, οι δύσκολες καταστάσεις που κλήθηκε να χειριστεί με την ανάληψη των καθηκόντων του όπως η τουρκική προκλητικότητα, τα γεγονότα στον Έβρο και το Oruc Reis.

Υπογραμμίστηκε επίσης η καθοριστικής σημασίας συμβολή του Στρατηγού στην ενίσχυση των διεθνών στρατιωτικών συνεργασιών της Ελλάδος, οι επιδέξιοι χειρισμοί στην στρατιωτική διπλωματία, έγινε αναφορά στις επιτυχημένες συμμετοχές  της χώρας μας σε πολυεθνικές ασκήσεις και στην αναβάθμιση του εξοπλισμού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Λίγο αργότερα, το τιμώμενο πρόσωπο, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας πήρε το λόγο ευχαριστώντας τον Δήμο για την τιμητική βράβευση αλλά και όλους όσους τον έχουν στηρίξει στην πολυετή καριέρα του και την οικογένειά του. Σημειώνεται ότι ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είναι  43 χρόνια εν ενεργεία αξιωματικός.  Στην ομιλία του, ο έμπειρος στρατιωτικός με αποφασιστικότητα έκανε σαφές προς όλους ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας δεν θα επιτρέψουν ποτέ και σε κανέναν να πάρει ούτε ένα κόκκο άμμου ελληνικής γης.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο πολλά υποσχόμενος 10χρονος βραβευμένος πιανίστας και συνθέτης Στέλιος Κερασίδης δίνοντας ρεσιτάλ ερμηνείας με το πιάνο του.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων “Ιερός Λόχος” Υποστράτηγος Γεώργιος Μανουράς, πολλοί εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί από τον Στρατό, την Αεροπορία και το Ναυτικό, προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών, επιχειρηματίες και πολιτικοί.

Με το πέρας της εκδήλωσης στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» επικράτησε το αδιαχώρητο καθώς όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν με το τιμώμενο πρόσωπο Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Εμείς είχαμε την τιμή και την χαρά να συνομιλήσουμε για λίγο με τη σύζυγο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, κυρία Άννα-Μαρία Τσικρικώνη, Οικονομολόγο, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου – Χολαργού. Είναι αυτή που καθημερινά βλέπει και την άλλη πλευρά του Αρχηγού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, του οικογενειάρχη, και όχι απλώς του μάχιμου, καταδρομέα, στρατιωτικού που έχει διαγράψει μια λαμπρή σταδιοδρομία και βλέπουμε εμείς οι υπόλοιποι. Η ευγενέστατη και ωραιότατη κυρία Τσικρικώνη, ευρύτερα γνωστή από την ενασχόλησή της με τα κοινά του Δήμου Παπάγου εδώ και χρόνια, ήταν συγκινημένη αλλά και υπερήφανη για τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Κα Τσικρικώνη, λέγεται ότι πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα υπάρχει πάντα μια δυναμική γυναίκα. Ισχύει και σε εσάς;

Άννα-Μαρία Τσικρικώνη: “Στην δική μου περίπτωση ισχύει ότι είμαι δίπλα του και όχι πίσω.

-Τι εύχεστε με αφορμή την αποψινή τιμητική εκδήλωση;

Άννα-Μαρία Τσικρικώνη: Εύχομαι να έχουμε όλοι υγεία. Η Πατρίδα μας να συνεχίσει να προχωράει έτσι όπως προχωράει τώρα και να είναι σίγουροι όλοι οι Έλληνες ότι είναι σε καλά χέρια. Να κοιμόσαστε ήσυχοι τα βράδια, σας βεβαιώνω για αυτό. Ο Στρατηγός μπορεί να μην κοιμάται.”

-Δεν κοιμάται ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για να κοιμόμαστε εμείς ήσυχα;

Άννα-Μαρία Τσικρικώνη: Έτσι ακριβώς είναι!

Αφού ευχαριστήσαμε την κυρία Τσικρικώνη για όσα μας είπε, δώσαμε και εμείς τα συγχαρητήριά μας στον Στρατηγό για την βράβευσή του. Με ευγένεια ο Α/ΓΕΕΘΑ μας επέτρεψε να τον φωτογραφήσουμε σε ένα όμορφο στιγμιότυπο με την γλυκύτατη σύζυγό του.

φωτ. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με την  κα Άννα-Μαρία Τσικρικώνη

Παράλληλα, στον εξωτερικό χώρο του «Μίκης Θεοδωράκης» ήταν ήδη σε εξέλιξη δεξίωση προς τιμήν των προσκεκλημένων με μεζέδες και μεθυστικούς οίνους.

Εκεί, συναντήσαμε τρεις εξαιρετικούς κυρίους από τον ένδοξο χώρο των Ειδικών Δυνάμεων. Τον Επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα, τον Διοικητή της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων Υποστράτηγο Γεώργιο Μανουρά και τον Βετεράνο Καταδρομέα της Α΄ Μοίρας Καταδρομών των γεγονότων της Κύπρου το ΄74 και Πρόεδρο των “Κομάντος 74” Παναγιώτη Αφάλη. Βεβαίως, δεν υπήρχε περίπτωση με την ευγένεια που τους διακρίνει να μας αρνούνταν μια φωτογραφία με τον φακό μας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι στο Diplomatic Point έχουμε ιδιαίτερο σεβασμό και εκτίμηση στις Ειδικές Δυνάμεις.

φωτ. Από αριστερά τω βλέποντι, ο Επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, δεξιά, ο  Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων Υποστράτηγος Γεώργιος Μανουράς και στο μέσον, ο Βετεράνος Καταδρομέας της Α΄ Μοίρας Καταδρομών της Κύπρου το ΄74, Πρόεδρος των “Κομάντος 74” Παναγιώτης Αφάλης

Αφού δοκιμάσαμε και εμείς μερικούς από τους νόστιμους μεζέδες που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές, αποχωρήσαμε από το Δημαρχείο με ένα δροσερό αεράκι να μας χτυπάει το πρόσωπο.

Συλλογιστήκαμε τα λόγια της Κας Τσικρικώνη  ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος δεν κοιμάται τα βράδια, για να κοιμόμαστε εμείς, οι πολίτες αυτής της χώρας ήσυχα…

Επιμέλεια: Συντακτική Ομάδα Diplomatic Point

https://diplomaticpoint.com