20.11.22

Είπαν ψέματα και για τη Μαρία; Η υπόθεση των 38 προσφύγων του Έβρου εξελίσσεται σε μπούμερανγκ για ΜΚΟ και ξένους δημοσιογράφους

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Μετά τη «στεγνή» ομολογία του ιδρυτή της «HumanRights360», του κ. Επαμεινώνδα Φαρμάκη, ότι οι 38 Σύριοι πρόσφυγες δεν βρίσκονταν επί ελληνικού εδάφους, πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες για να τερματιστεί μία δια παντός η φάμπρικα με το μεταναστευτικό.

Η εκμετάλλευση των άμοιρων προσφύγων και μεταναστών για πολιτικούς και κομματικούς λόγους είναι αισχρή και ανεπίτρεπτη και πρέπει να σταματήσει.

Φυσικά, ο κ. Φαρμάκης ΔΕΝ λέει ούτε μία λέξη για την «πεντάχρονη Μαρία», η οποία υποτίθεται ότι απεβίωσε από δηλητηρίαση και τάφηκε κάπου στον Έβρο. Αυτό το θέμα είναι τεράστιο και πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως του αξίζει. Δηλαδή: Να πουν όλες οι πλευρές, η κυβέρνηση, οι ξένοιθ δημοσιογράφοι, και η “HumanRights360”, την αλήθεια. Μήπως είναι ένα καραμπινάτο ψέμα ο θάνατος της Μαρίας και απλά διακινήθηκε από την οργάνωση και μερικούς ξένους δημοσιογράφους για να κτυπηθεί η Ελλάδα και να εξυπηρετηθεί η Τουρκία; Μήπως;

  • Και οι «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ, αν έχουν έτσι τα πράγματα, δεν έπρεπε να ρωτήσουν πριν εκτεθούν με δημόσιες δηλώσεις; Διότι αν τα ψέματα είναι δύο στα δύο, ότι δεν υπάρχει Μαρία και δεν βρίσκονταν οι πρόσφυγες σε ελληνικό έδαφος, θέλετε ομαδικά όλοι …«ξύλο».

Δεν δικαιούται κανένας και καμία να παίζει με τον πόνο των άμοιρων μεταναστών και των προσφύγων. Φαίνεται εκ πρώτης όψεως, ότι κάποιοι εξ αυτών που αναμείχθηκαν στην υπόθεση, τους χρησιμοποίησαν για να εξυπηρετήσουν αλλότρια σχέδια. Δεν μπορούμε να κρύβουμε τα λόγια μας.

Λοιπόν:

Πρώτον: Η εν λόγω οργάνωση, δεν κάνει φυσικά όσα λέει και όσα την κατηγορούν, αμισθί. Διάβασα στην ιστοσελίδα της τα ονόματα όσων την βοηθούν οικονομικά και κατάλαβα πολλά.

Δεύτερον: Κάποια μέλη της έδειξαν με την υπόθεση των 38 μεταναστών από τη Συρία ότι βρίσκονταν σε αποστολή, που εκ του αποτελέσματος εξυπηρετούσε την Τουρκία. Γιατί έδωσαν λάθος πληροφορίες στους ξένους δημοσιογράφους; Και,

Τρίτον: Δυστυχώς μερικοί ξένοι δημοσιογράφοι, επιβεβαίωσαν αυτό που πιστεύαμε από την εποχή του «πολέμου» στον Έβρο με τη χρησιμοποίηση και τότε των μεταναστών και των προσφύγων, από τον Ταγίπ Ερντογάν. Ότι δεν παίζουν καθαρά και έχουν μία τάση να κατηγορούν την Ελλάδα για ότι συμβαίνει στο Αιγαίο και στον Έβρο. Είναι εχθρική η συμπεριφορά τους προς την χώρα μας. Οι δημοκρατικές χώρες δεν πρέπει να συγχωρούν τους δημοσιογράφους που διακινούν fake news.

Ο κ. Φαρμάκης -είναι γιος άραγε του γνωστού Φαρμάκη της χούντας;- έκανε και το παρδαλό κατσίκι να γελάσει όταν μίλησε για εσφαλμένη πεποίθηση της οργάνωσης ότι οι 38 μετανάστες βρίσκονταν επί ελληνικού εδάφους. Τι εννοεί «εσφαλμένη πεποίθηση». Κάποιοι στην κυβέρνηση πιστεύουν -και δεν τους αδικώ- ότι είναι μέρος σχεδίου όλο αυτό που ζούμε. Απομένει βέβαια να αποδειχθεί.

Φυσικά, ο απαράδεκτος αρχικός ισχυρισμός της οργάνωσης του κ. Φαρμάκη, θα μπορούσε να προκαλέσει και διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία και να έχουμε νέα «‘Ιμια», στον Έβρο αυτή τη φορά. Όπως και να έχουν τα πράγματα, η εν λόγω οργάνωση -μου λένε- παραβιάζει καθημερινά τους ελληνικούς νόμους και συνεργάζεται ακόμα και με τον …«διάβολο» για να επιτύχει τους σκοπούς της.

Ο κ. Φαρμάκης λέει ότι σκοπός και μέλημα της οργάνωσης «είναι αποκλειστικά και μόνο η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του εθνικού και διεθνούς δικαίου, καθώς και των θεσμοθετημένων διαδικασιών.

Αν θέλουμε τον πιστεύουμε διότι τα παραπάνω δεν υποστηρίζονται 100% από τη δράση της.

  • Δικαιολογείται ως εξής: «Από τα δημόσια διαθέσιμα σε μας στοιχεία και λαμβανομένου υπόψιν ότι η περιοχή παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα σύνθετο εδαφικό καθεστώς καθώς, ανάλογα με τη ροή του ποταμού, αναδύονται κατά διαστήματα τμήματα ξηράς κατά μήκος του, σχηματίσαμε την εσφαλμένη πεποίθηση ότι οι ανωτέρω βρίσκονταν επί ελληνικού εδάφους».

Ο κ. Φαρμάκης καρφώνει στα ίσια τον δημοσιογράφο του Der Spiegel, ισχυριζόμενος σχεδόν ότι ο Τζόρτζ Χρηστίδης …«εισέβαλε» στο σημείο όπου βρήκαν καταφύγιο οι πρόσφυγες. Θα μας πει ο δημοσιογράφος τι πραγματικά συνέβη, πως μπήκε και πως βγήκε, αλλά -με το συμπάθιο κ. Φαρμάκη- σε μένα φαίνεται από όλο το σκηνικό ότι έγιναν όλα σε συνεργασία.

Γράφει ο κ. Φαρμάκης:

«Η είσοδος δημοσιογράφου στο ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου έγινε με αποκλειστική πρωτοβουλία του χωρίς προηγούμενη γνώση, ενημέρωση ή συμμετοχή της διοίκησης της οργάνωσης μας. Άλλωστε ο ανωτέρω ουδέποτε υπήρξε εργαζόμενος ή συνεργάτης της οργάνωσής μας, όπως ανακριβώς δηλώθηκε στο διαβιβαστικό έγγραφο του αιτήματος εισόδου του».

Η παραπάνω αναφορά είναι εξευτελιστική, θα έλεγα, για οποιοδήποτε επαγγελματία δημοσιογράφο… Ο κ. Χρηστίδης πρέπει να βγει καθαρός από αυτή την υπόθεση, διαφορετικά γνωρίζει τον δρόμο του έντιμου δημοσιογράφου όταν κάνει ένα σοβαρό λάθος όπως το δικό του, εφόσον βεβαίως αποδειχθεί: Απολογείται και παραιτείται…

  • Ευθύνες μεγάλες έχουν και οι ελληνικές κυβερνήσεις της προηγούμενης τουλάχιστον δεκαετίας. Επέτρεψαν να εξελιχθεί το μεταναστευτικό σε τεράστιο πρόβλημα για την Ελλάδα πριν λάβουν μέτρα.
  • Οι «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ τα είχαν κάνει μαντάρα με το εν λόγω ζήτημα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του τότε αρμόδιου υπουργού, Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος καταλάβαινε τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Όμως οι γνωστές φράξιες επιβλήθηκαν με αποτέλεσμα η Ελλάδα να γίνει ο «παράδεισος» για τους μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων είναι παράνομοι. Την κατάσταση εκμεταλλεύθηκαν «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» (ΜΚΟ), οι οποίες έφτασαν σε σημείο να προσβάλουν και την κυριαρχία της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη -διά του αρμόδιου υπουργού Νότη Μηταράκη- άλλαξε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και θα έλεγα ότι τερμάτισε στο ελάχιστο τις μεταναστευτικές ροές, σε μία στιγμή κατά την οποία στην Ευρώπη τα αισθήματα -και λυπάμαι ειλικρινά που το γράφω- είναι έντονα εναντίον των άμοιρων αυτών ανθρώπων που στις πατρίδες τους αντιμετωπίζουν τη λαίλαπα του πολέμου.

Η εκμετάλλευση ειδικά των προσφύγων είναι έγκλημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Η υπόθεση των 38 Σύριων, όπως εξελίσσεται, μπορεί να βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση να τερματίσει όλη αυτή τη φάμπρικα, που αποδείχθηκε ότι θα έθεσε σε αμφισβήτηση και αυτήν ακόμα την εθνική κυριαρχία.

Περιμένουμε ακόμα τις εξηγήσεις για την «πεντάχρονη Μαρία». Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πρόκειται για αποκύημα της φαντασίας μελών της οργάνωσης και δημοσιογράφων. Και μάλιστα ότι εν γνώση τους διακινούσαν το αισχρό αυτό fake news.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι η ιστοσελίδα μας θα δημοσιεύσει στην ολότητα τους όλες τις ανακοινώσεις που αφορούν το θέμα.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Νοιώθω την ανάγκη να επαινέσω -αν και δεν το έχει καμία ανάγκη- τη δημοσιογράφο της LifoΒασιλική Σιούτη. Διότι η έρευνα της ανάγκασε την εν λόγω οργάνωση («HumanRights360»), να παραδεχθεί το πρώτο ψέμα. Πιστεύω ότι η έρευνα της αγαπητής συναδέλφου έχει αποφανθεί και για την Μαρία, αλλά ας περιμένουμε τις εξηγήσεις και της οργάνωσης και των ξένων μέσων ενημέρωσης, που υποστήριξαν ότι πέθανε λόγω, δήθεν, των ενεργειών των ελληνικών αρχών. Και όχι των τουρκικών, που έστειλαν τους ανθρώπους αυτούς στον Έβρο για να πνιγούν…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • ____
  • (Αναρτήθηκε από το Στρατηγό κ. Αθαν. Καραντζίκο)