1.11.22

Συνελήφθη ο βιαστής της 34χρονης στο Παλαιό Φάληρο: Στα χέρια της ΕΛΑΣ μετά από συνεργασία με τις αλβανικές αρχές




Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται ο 45χρονος άνδρας που είχε βιάσει στο Παλαιό Φάληρο μια 34χρονη γυναίκα και είχε αποπειραθεί να βιάσει στην ίδια περιοχή άλλη μια γυναίκα ηλικίας 24 ετών.

Τον καταζητούμενο συνέλαβαν οι αλβανικές Αρχές και τον παρέδωσαν στις 02:30 της Τρίτης στις ελληνικές Αρχές, οι οποίες είχαν ενημερώσει ότι βρίσκεται στην Αλβανία και είχαν ζητήσει την συνεργασία της γειτονικής χώρας.

Ο συλληφθείς βρίσκεται ήδη στη ΓΑΔΑ και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Τη σύλληψη του 45χρονου ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στο twitter .

«Καλό μήνα. Ύστερα από μεθοδική έρευνα και την ταυτοποίηση του δράστη και με άριστη συνεργασία με τις αλβανικές αρχές ασφαλείας, βρίσκεται στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας ο φερόμενος ως δράστης του βιασμού της γυναίκας στο Παλαιό Φάληρο» έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο 45χρονος βιαστής με το τατουάζ είχε διαφύγει στην Αλβανία προκειμένου να γλιτώσει τη σύλληψη στην Ελλάδα όταν αντιλήφθηκε ότι η ΕΛΑΣ είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές είχαν επιδοθεί απο την πρώτη στιγμή που είχε γίνει η καταγγελία σε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό άνδρα και τη σύλληψη του λεγόμενου “βιαστή με το τατουάζ” καθώς καταζητείτο για βιασμό και για απόπειρα βιασμού σε βάρος δύο γυναικών στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Το περιστατικό με τον βιασμό της 34χρονης συνέβη στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής 30/10. Η γυναίκα περίμενε στη στάση του λεωφορείου στη λεωφόρο Ποσειδώνος, όταν την πλησίασε ο δράστης και με την απειλή μαχαιριού την ακινητοποίησε, την οδήγησε σε παρακείμενο παρκάκι και τη βίασε.

Το βασικό χαρακτηριστικό του δράστη και το οποίο συγκράτησε το θύμα, είναι ένα τατουάζ στο δεξί του χέρι. Φεύγοντας ο δράστης την απείλησε πως εάν ενημερώσει την αστυνομία θα την βρει και θα την σκοτώσει.

Το θύμα, όταν απομακρύνθηκε το βιαστής, τηλεφώνησε στο 100 και στη συνέχεια κατέθεσε στην ασφάλεια του Παλαιού Φαλήρου.

https://hellasjournal.com