20.10.22

Άλλα τέσσερα Marder 1A3 στο 308 ΠΕΒ το ερχόμενο Σάββατο



 Σύμφωνα με πληροφορίες του DP, αλλά τέσσερα οχήματα Marder 1A3 επρόκειτο να αφιχθούν στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του 308 Προκεχωρημένου Εργοστασίου Βάσης (308 ΠΕΒ), το Σάββατο 22 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται, ότι τα πρώτα έξι οχήματα την παρούσα περίοδο υπόκεινται σε εργασίες βαφής στο 308 ΠΕΒ προκειμένου να παρουσιαστούν με την ελληνική παραλλαγή κατά τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Η εισαγωγή, έστω και με δυο δεκαετίες καθυστέρηση, των συγκεκριμένων Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) στο οπλοστάσιο των ελληνικών χερσαίων δυνάμεων, είναι μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη, αρκεί ο αριθμός να αυξηθεί ώστε να καλύψει σημαντικό μέρος των επιχειρησιακών αναγκών.

Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιευθεί στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, επίκειται “στρατηγική συμφωνία” στον εξοπλιστικό τομέα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, το περιεχόμενο της οποίας μένει να διευκρινιστεί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αφορά εκσυγχρονισμό – αναβάθμιση των ελληνικών αρμάτων Leopard 2A4 και ενδεχομένως συμπαραγωγή σύγχρονου ΤΟΜΑ για τον ελληνικό Στρατό.

https://www.defence-point.gr