20.10.22

Κύμα οργής στο Λιμενικό για Βαρουφάκη: “Το ΛΣ... πνίγει ανθρώπους”, είπε !!!

Πάντως ο Γιάνης (με 1 "ν" ) δεν κινδυνεύει να τον ...πνίξουν
αφού -κατά τη γνώμη του- πνίγουν ανθρώπους...!

ΑΛΕΞ 

Για ένα έγκλημα απέναντι στην Ιστορία, απέναντι στην ανθρωπότητα και απέναντι στον εαυτό μας έκανε λόγο ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης, υποστηρίζοντας πως το προσωπικό του Ελληνικού Λιμενικού πνίγει ανθρώπους. Αυτό δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra. Τόνισε δε πως το νόμιμο δικαίωμα των κρατών να φυλάττουν τα σύνορά τους αποτελεί έναν... ενορχηστρωμένο στρατηγικό μισανθρωπισμό:

ΠΗΓΗ: LIBERAL.GR

«Γεράσαμε, το δημογραφικό. Ο υπόλοιπος κόσμος είναι πολύ πιο νέος, έχουν αντιστραφεί οι μεταναστευτικές ροές. Και τι κάνουμε; Ουσιαστικά βάζουμε τους νέους και τις νέες που υπηρετούν στο Λιμενικό μας και εμείς και οι Ιταλοί και άλλοι, να πνίγουν ανθρώπους για να αποτρέψουμε τις μεταναστευτικές αυτές ροές.

Πρόκειται για ένα έγκλημα απέναντι στην Ιστορία, απέναντι στην ανθρωπότητα, απέναντι στον εαυτό μας. Γιατί σε τελική ανάλυση αυτή η στροφή προς την ακροδεξιά και το μισανθρωπισμό, γιατί είναι ένας ενορχηστρωμένος στρατηγικός μισανθρωπισμός, τί κάνει; Τοξικοποιεί τις δικές μας κοινωνίες».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) απάντησε στον Γιάνη Βαρουφάκη εκφράζοντας την ιδιαίτερη θλίψη αλλά και την οργή της, που τέτοιες απόψεις εκφράζονται από έναν εκπρόσωπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου και αρχηγό κόμματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ

Με αφορμή τις δηλώσεις του Γραμματέα του κόμματος ΜΕΡΑ25 κ. Γιάνη Βαρουφάκη, με τις οποίες ανέφερε ότι «οι Λιμενικοί πνίγουν ανθρώπους για να αποφύγουμε τις μεταναστευτικές ροές», η Ομοσπονδία μας εκφράζει την ιδιαίτερη θλίψη αλλά και την οργή της, που τέτοιες απόψεις εκφράζονται από έναν εκπρόσωπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου και αρχηγό κόμματος. Ο κ. Βαρουφάκης έχοντας θέσει στο παρελθόν το ερώτημα «Δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» κατά τον έλεγχο, που του διενεργήθηκε από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, φρόντισε σήμερα να μας αυτοσυστηθεί…

Κάνουμε γνωστό στον κ. Βαρουφάκη ότι το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, είναι υπεύθυνο για το συντονισμό της έρευνας και διάσωσης στο θαλάσσιο χώρο της χώρας και στο πλαίσιο των εφαρμοζόμενων εθνικών μέτρων για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πίεσης, λαμβάνει όλα τα προσήκοντα μέτρα για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό τα στελέχη Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με αποφασιστικότητα και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, έχουν ως πρωταρχικό τους μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, το οποίο αποτελεί την ύψιστη επαγγελματική και ηθική υποχρέωσή τους.

Τα αποτελέσματα των διασώσεων στις Ελληνικές θάλασσες είναι πραγματικά εντυπωσιακά και μετρήσιμα και έχουν επιτευχθεί από Έλληνες Λιμενικούς, οι οποίοι αφήνουν πίσω τις οικογένειές τους, δίνουν καθημερινά την ψυχή τους και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να υπηρετήσουν την πατρίδα και να σώσουν συνανθρώπους μας. Το ελάχιστο που οι συνάδελφοί μας αναμένουν από τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων είναι να σταθούν αρωγοί στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενοι.

https://www.defence-point.gr