21.10.22

Mακελειό στην Χερσώνα: Οι Ρώσοι συνέτριψαν λυσσαλέες ουκρανικές επιθέσεις – Συλλήψεις Διοικητών & δεκάδες νεκροί – “Σκραπ” ο ΝΑΤΟϊκός εξοπλισμός


Του Βασίλη Καπούλα

Σε νεκροταφείο ΝΑΤΟϊκού εξοπλισμού έχει μετατραπεί η Χερσώνα με τις ουκρανικές δυνάμεις να μετρούν πάνω από 320 νεκρούς και κατεστραμμένα δεκάδες άρματα μάχης και τεθωρακισμένα.

Οι Ουκρανοί έχουν εξαπολύσει σειρά λυσσαλέων αντεπιθέσεων οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν αποκρουστεί πλήρως από τον ρωσικό Στρατό.

Τις τελευταίες 48 ώρες, τα ρωσικά στρατεύματα απέτρεψαν δύο απόπειρες αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Davydov Brod και Sukhoi Stavok στην περιοχή Χερσώνα.

Κατά τη διάρκεια των μαχών, περισσότεροι από 200 Ουκρανοί σκοτώθηκαν ενώ καταστράφηκαν 14 άρματα μάχης, 16 τεθωρακισμένα οχήματα και 7 άλλα ειδικά οχήματα σε μια ημέρα.

Αργότερα, οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προσπάθησαν να σπάσουν την άμυνα των ρωσικών στρατευμάτων προς την κατεύθυνση Novaya Kamenka – Chervony Yar στην Χερσώνα. Οι Ουκρανοί εξαπέλυσαν επίθεση με τρία Τάγματα, συμπεριλαμβανομένου ενός Τάγματος αρμάτων μάχης.

Τα συγκεντρωμένα πυρά του ρωσικού πυροβολικού και οι ενέργειες των ρωσικών στρατευμάτων σκότωσαν περισσότερους από 120 Ουκρανούς στρατιωτικούς ενώ καταστράφηκαν έξι τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 13 άλλα οχήματα.

Πάνω από 10 Ουκρανοί στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν μαζί με με τον Διοικητή του Λόχου της 28ης ουκρανικής Ταξιαρχίας και τον Διοικητή του Τάγματος αρμάτων μάχης της 4ης Ταξιαρχίας.

Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν προσπάθειες διείσδυσης έως και 20 ομάδων σαμποτάζ και αναγνώρισης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

https://warnews247.gr