21.10.22

Το νοσηρό φαινόμενο Τουρκία έγινε απόστημα και πρέπει επειγόντως να αντιμετωπιστεί!

 


Του Δρ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου

Η χώρα μας αντιμετωπίζει με αποδεκτά ειρηνικά μέσα και με στρατιωτική προετοιμασία και ετοιμότητα τον ιδιότυπο υβριδικό ή ασυμβατικό επεκτατισμό της Τουρκίας, που έχει εκτοξευθεί σε επίπεδα πρωτοφανή, ίσως λίγο πριν την θερμή εμπλοκή και την έμπρακτη αμφισβήτηση της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδος ή την παράνομη ιδιοποίηση οικονομικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της στις παρακείμενες θάλασσες και τον βυθό-υπέδαφός τους. Η κλιμάκωση δηλώσεων και πράξεων της τουρκικής ηγεσίας προκύπτει από κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα δηλώσεων όπως:

-Κανείς δεν μπορεί να περιορίσει την Τουρκία στα 780.000 τετρ. χιλιόμετρα του εδάφους της!

-Δεν μπορεί η Ελλάδα και η Τουρκία να έχουν ισότιμα δικαιώματα!

-Τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου δεν μπορούν να ανήκουν στην Ελλάδα, εφόσον τα στρατιωτικοποίησε. Η Τουρκία είχε παραχωρήσει τα νησιά και τώρα τα θέλει πίσω!

-Τα νησιά (γενικά) δεν έχουν δικές τους θαλάσσιες ζώνες, εκτός από 6 ν.μ. Αιγιαλίτιδας ζώνης!

-Η “Γαλάζια Πατρίδα” της Τουρκίας καλύπτει το μισό Αιγαίο μέχρι τον 25ο Μεσημβρινό και εγκλωβίζει όλα τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου. Το ίδιο συμβαίνει και στο σύμπλεγμα του Καστελλορίζου και στη θαλάσσια περιοχή μετά τα 6 ν.μ. Ανατολικά από την Ρόδο και μέχρι την Ανατ. Κρήτη.

-Με το τουρκολιβυκό “μνημόνιο οριοθέτησης” η Τουρκία απέκτησε κοινά θαλάσσια σύνορα με την Λιβύη στα Νότια της Κρήτης. Με τη νέα πρόσφατη “συμφωνία” μίσθωσης δικαιωμάτων θαλάσσιας-υποθαλάσσιας εκμετάλλευσης, η Τουρκία διεκδικεί θαλάσσια εξερεύνηση, γεωτρήσεις και εκμετάλλευση (μελλοντικά), σε όλη την θαλάσσια περιοχή Βορείως των ακτών της Λιβύης, και μάλιστα πολύ βορειότερα από την μέση γραμμή που ορίζεται από τα νότια παράλια της Κρήτης και τις απέναντι Λιβυκές ακτές.

-Η Τουρκία έχει εξαγγείλει γεωτρήσεις και έρευνες στο θαλασσοτεμάχιο 6, Νοτιοανατολικά της Κύπρου.

_Ταυτόχρονα θεωρεί δεδομένη την ύπαρξη δύο ισότιμων κρατών στην Κύπρο και δέχεται διάλογο μόνο σε αυτή τη βάση! Εποικίζει την Αμμόχωστο και ενισχύει τις κατοχικές δυνάμεις της στο ψευδοκράτος, ενώ προσπαθεί να βρει μουσουλμανικά ή φιλικά της κράτη για να το αναγνωρίσουν!

-Οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, οι υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά, κατοικημένα και μη νησιά και νησίδες, οι παραβάσεις του FIR Αθηνών και οι παράνομες, καταχρηστικές και πολύμηνες δεσμεύσεις θαλάσσιων και εναέριων περιοχών, ιδίως στο Αιγαίο, έχουν πολλαπλασιαστεί απίστευτα, όπως και οι κατασκοπευτικές πτήσεις UAV!

-Η “εργαλειοποίηση” μεταναστών (κυρίως μουσουλμάνων) με την οργανωμένη προώθησή τους στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος, από τις τουρκικές αρχές, επανέρχεται σε κύματα κατά καιρούς, ενώ συνοδεύεται από θρασύτατη και ψευδή τουρκική προπαγάνδα για δήθεν “απάνθρωπη” ελληνική συμπεριφορά. Ο ίδιος ο Ερντογάν σε κάθε ευκαιρία, στο εσωτερικό και στα διεθνή fora “καταγγέλλει” την Ελλάδα και αποσιωπά τις εσκεμμένες ή διά παραλείψεως ενέργειες της χώρας του να διεμβολίσει την ελληνική επικράτεια με χιλιάδες παράνομων μεταναστών, που το 2015 προσήγγισαν το ένα εκατομμύριο!

-Τέλος (αν και είναι αναρίθμητες οι παράνομες τουρκικές επιθετικές ενέργειες), η πρόσφατη φρασεολογία των Ερντογάν, Τσαβούσογλου, Ακάρ και της λοιπής συντροφίας τους (με την Αντιπολίτευση να υπερθεματίζει βέβαια), περί “νυχτερινής επίθεσης” κατά της Ελλάδας και “υπόμνηση” ότι “θα μας ρίξουν στη θάλασσα” όπως έπραξαν με τους προγόνους μας στη Σμύρνη, δείχνει καθαρά στην Ευρώπη και στην παγκόσμια κοινότητα των πολιτισμένων κρατών και λαών, την φασιστική νοοτροπία, την ιμπεριαλιστική και απροκάλυπτη επεκτατική κατεύθυνση και μεγαλομανή αντίληψη συνολικά της Τουρκίας και της πολιτικής, στρατιωτικής και οικονομικής ελίτ της, που δηλητηριάζει καθημερινά τον τουρκικό λαό με ανθελληνική προπαγάνδα και εχθρότητα, προετοιμάζοντας πολεμική εμπλοκή ή (αν δεν αντιδράσουμε) δορυφοροποίηση της Ελλάδας…

Η επαναληπτική εκλογή του Ερντογάν στην Πρωθυπουργία και την Προεδρία της χώρας του, από το 2003 συνεχώς ως σήμερα, καθιστά την πλειοψηφία του τουρκικού λαού συνυπεύθυνη για την επιθετική ανθελληνική (και όχι μόνο) υστερία του, ενώ ο αναίτιος και συμπλεγματικός σωβινισμός και ανθελληνισμός και των υπολοίπων κομμάτων, με κάποιες διαβαθμίσεις ίσως (εξαιρουμένου βέβαια του φιλοκουρδικού κόμματος) δείχνει το υψηλότατο επίπεδο του τουρκικού κινδύνου και της απειλής για τον Ελληνισμό, στην Ελλάδα και την Κύπρο!

Υποσυνείδητα οι Τούρκοι και η κουλτούρα τους (με κάποιες ίσως εξαιρέσεις συνετών και ανοιχτόμυαλων απ’ αυτούς, επηρεασμένων από Δυτικές αντιλήψεις και πολιτιστικά πρότυπα) είναι επηρεασμένοι από την ενοχή τους για τους 4-6 αιώνες κατοχής και καταπίεσης των Ελλήνων στις δύο πλευρές του Αιγαίου, (με σφαγές, παιδομάζωμα, εξισλαμισμούς, γενιτσαρισμό), για την οργανωμένη γενοκτονική πολιτική Νεοτούρκων και Κεμαλικών κατά Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων (1913-1923), και για το ότι κατέχουν ακόμη πολλές περιουσίες που δεν τους ανήκουν και δεν δημιούργησαν, οι ίδιοι, αλλά σφετερίσθηκαν ταυτόχρονα με την τεράστια εκκαθάριση όλων των μη τουρκικών εθνοτήτων της Τουρκίας, για να πετύχουν την “εθνική καθαρότητα” τους, κατά τα πρότυπα της ναζιστικής εθνικής καθαρότητας του Χίτλερ!

Είναι προφανές ότι η επίσημη Τουρκία συνεχίζει να θεωρεί τους πρώην υπόδουλους λαούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (και αυτό αφορά κυρίως εμάς τους Έλληνες λόγω άμεσης γειτονίας, στον Έβρο, το Αιγαίο και τις παρακείμενες θάλασσες περιμετρικά και βέβαια την Κύπρο), ως λαούς δεύτερης διαλογής και υποκείμενους στην “ιστορική” τουρκική υπεροχή!

Η πολιτική της στην Κύπρο, στην Συρία, το Ιράκ, την Αρμενία, την Λιβύη, και αρκετά βαλκανικά κράτη (Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία, Κόσοβο, Βοσνία) και βέβαια από το 1973 και μετά στο Αιγαίο, το αποδεικνύει, ενώ η ρητορική των ηγετών της το πιστοποιεί! Το “πατρονάρισμα” και οι δήθεν “συμβουλές” του Ερντογάν προς την Ελλάδα, η φρενίτιδα του “ψυχωτικού” Μπαχτσελί, που στηρίζει κοινοβουλευτικά το ΑΚΡ του Ερντογάν με το εθνικιστικό κόμμα των “Γκρίζων Λύκων”, αλλά και ο Κιλιτσντάρογλου του Κεμαλικού Κόμματος και η Ακσενέρ του “Καλού” Κόμματος, με την πίεση και τον διαγκωνισμό που ασκούν εναντίον της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας, το πιστοποιούν αναμφίβολα!

Το ζήτημα που προκύπτει είναι πως η Δύση, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, οι ΕΕ, ανέχονται και μέχρι πότε, ένα τέτοιο “ξένο σώμα” ως μέλος ή σε τροχιά ένταξης και σε συνεργασία, μια τέτοια χώρα: που δεν εφαρμόζει, απροκάλυπτα, τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, που αρνείται το Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο ο ΟΗΕ επανειλημμένα χαρακτήρισε ως εθιμικό δίκαιο γενικής ισχύος!

Που κατέχει παράνομα επί σχεδόν 50 χρόνια το 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ζητάει να αλλάξει τα σύνορα στο Αιγαίο και να αποκτήσει (ή να αφοπλίσει και να κατακτήσει με δικές του μεθοδεύσεις αργότερα) τα νησιά του, στα οποία δεν επιτρέπει να έχουν τις νόμιμες θαλάσσιες ζώνες που δικαιούνται κατά το Δίκαιο της Θάλασσας! Μια χώρα που εξοπλίζεται με Ρωσικούς πυραύλους S-400 και προβαίνει σε γιγαντιαίους εξοπλισμούς και δική της παραγωγή, ενώ κανένα γειτονικό ή άλλο κράτος δεν την απειλεί!


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

https://speaknews.gr

Αναρτήθηκε από τον Στρατηγό εα Αθαν. Καραντζίκο