8.10.22

Πρόσθετο σχόλιο στο εξαιρετικό άρθρο, Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ. (Efenpress)

 



Αρχής γενομένης για την καταγωγή των Τούρκων…

«Τούτων δε των βαρβάρων τινές μεν γυμνοί το παραπάν βιούντες, κοινάς έχουσι τας γυναίκας και τα τέκνα παραπλησίως ταις των θρεμμάτων αγέλαις, ηδονής δε και πόνου την φυσική μόνο αντίληψη ποιούμενοι των αισχρών και καλώς ουδεμίαν λαμβάνουσιν έννοιαν».

Η Τουρκία δεν έχει εθνόσημο, όπως και ιστορία, αλλά πλούσιο ποινικό μητρώο έχει….Υπάρχει ένα λογότυπο σε κόκκινο ελλειψοειδές σχήμα, που περιέχει μία ημισέληνο και ένα αστέρι….. Και ακούστε ….και αυτό κλεψίτυπο……



Το αρχαιότερο Ελληνικό νόμισμα πάνω στο οποίο υπάρχει η ημισέληνος είναι Ελληνικό νόμισμα από την Κάτω Ιταλία που χρονολογείται στον 6ο αιώνα π.Χ. Στη συνέχεια το βρίσκουμε σε πολλές Ελληνικές περιοχές του αρχαίου Ελληνικού κόσμου από την Κρήτη μέχρι τη Μακεδονία και την Μικρά Ασία. Την ημισέληνο τη βρίσκουμε και στην αρχαία Ελληνική αποικία του Βυζαντίου, πάνω στην οποία βρίσκεται η σημερινή Κωνσταντινούπολη.
Όταν έφτασαν οι Οθωμανοί στην περιοχή της Μικράς Ασίας, κυρίως οι Σελτζούκοι, οι οποίοι αντέγραψαν σε πάρα πολλά πράγματα το ανώτερο πολιτισμικά Ελληνικό Βυζάντιο, οι οποίοι «έκλεψαν» εκτός των άλλων και την ημισέληνο από τους Βυζαντινούς και σταδιακά έγινε το έμβλημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αλλά βάρβαροι ήταν και βάρβαροι παρέμειναν ..
Είχαν την εντύπωση ότι ….θα θεωρούντο πλέον εκπολιτισμένοι ….ΦΕΥ…..

«Τούτων δε των βαρβάρων τινές μεν γυμνοί το παραπάν βιούντες, κοινάς έχουσι τας γυναίκας και τα τέκνα παραπλησίως ταις των θρεμμάτων αγέλαις, ηδονής δε και πόνου την φυσική μόνο αντίληψη ποιούμενοι των αισχρών και καλώς ουδεμίαν λαμβάνουσιν έννοιαν».

ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΛΕΜΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΌΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ,  ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΠΡΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥΣ.             (Που μόλις  το 500μ.Χ.. μας κατέβηκαν από την βαθύτερη βάρβαρη Ανατολή).

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝ  ΝΑΡΓΙΛΕΔΕΣ, ΤΕΚΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΠΛΑ.

 ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΖΑΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΖΟΥΣΑΝ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΡΘΡΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΚΟΗΧΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ …..

Ὅταν κάποτε φύγω ἀπὸ τοῦτο τὸ φῶς
θὰ ἑλιχθῶ πρὸς τὰ πάνω ὅπως ἕνα
ρυακάκι ποὺ μουρμουρίζει.
Κι ἂν τυχὸν κάπου ἀνάμεσα
στοὺς γαλάζιους διαδρόμους
συναντήσω ἀγγέλους, θὰ τοὺς
μιλήσω ἑλληνικά, ἐπειδὴ
δὲν ξέρουνε γλῶσσες. Μιλᾶνε
μεταξὺ τους μὲ μουσική. Ν. Βρεττάκος

ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ΚΑΙ  SHAME ON THEM …..

-Αυτή η χώρα πέρασε από την βαρβαρότητα στην παρακμή χωρίς ποτέ να γνωρίσει τον πολιτισμό …Τσώρτσιλ…..


-«Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη  οι Οθωμανοί, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν».
Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876


-«Δεν υπάρχει περίπτωση στην Ευρώπη, στην Ασία ή στην Αφρική, η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας να μην είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του πολιτισμού. Η Τουρκία, όπου βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή».
Κλεμανσώ, πρωθυπουργός της Γαλλίας (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος)


-«Για την τουρκική λογική το σπαθί αποτελεί το πιο σίγουρο μέσον επίλυσης των προβλημάτων».
Ντομινίκ Ντυφούρ ντε Πραντ, Γάλλος διπλωμάτης (Dominique Dufour De Pradt 1759-1837)


«Το να προσπαθείς να εκπολιτίσεις την Τουρκία, δεν σημαίνει ότι επεκτείνουμε τον πολιτισμό στην Ανατολή, αλλά ότι εισάγουμε τη βαρβαρότητα στη Δύση».

Σατωβριάνδος


Α. Αντωνάς