22.10.22

Ακλόνητη η στρατηγική συνεργασία Ελλάδος – Ισραήλ διαβεβαιώνει ο Γκαντζ: Μήνυμα μέσω βίντεο για τα εγκαίνια του Αεροπορικού Κέντρου Καλαμάτας



 Μία ημέρα μετά τη θύελλα αντιδράσεων που πυροδότησε η αιφνίδια ακύρωση της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ, έσπευσε με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του να διαβεβαιώσει ότι «η βαθιά στρατηγική συνεργασία μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας είναι ακλόνητη».

Δήλωσε μάλιστα ότι δεσμεύεται να διατηρήσει αυτήν την σχέση και στο μέλλον.

Οι δηλώσεις Γκαντζ έγιναν επί τη αφορμή των εγκαινίων του Αεροπορικού Κέντρου Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα.

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Γκαντζ σημειώνει ότι το Αεροπορικό Κέντρο Εκπαίδευση, είναι μια στρατηγική επένδυση που αναδεικνύει τους δεσμoύς μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας.

Μάλιστα, εξέφρασε τη δέσμευση του Ισραήλ για τη «συνέχιση της εμβάθυνσης της εξαιρετικής αμυντικής και βιομηχανικής συνεργασίας».

Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τους εταίρους και τις ισραηλινές βιομηχανίες που συμμετείχαν σε αυτό το έργο.

Σημειώνεται πως το οπτικοακουστικό μήνυμα του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας παρατίθεται σε σχετική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του πρεσβευτή του Ισραήλ στην Ελλάδα Νόαμ Κατς.