19.10.22

Η Τουρκία εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο, ο Καλίν απειλεί και οι ΗΠΑ σφυράνε αδιάφορα! Όλα καλά…

 

To Bloomberg μεταδίδει ότι  η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, ο Καλίν «δεξί χέρι» του Ερντογάν μας …απειλεί με συνέπειες αν εξοπλίσουμε τα νησιά μας και ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα λέει ότι οι ΗΠΑ δεν παίρνουν θέση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας! Που να μην είχαμε δώσει κι όλη τη χώρα στους Αμερικανούς…

Με τη σειρά:

Σύμφωνα με το Bloomberg οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν κινητή πλατφόρμα για την εκτόξευση του πυραύλου από ένα αεροδρόμιο κοντά στην πόλη-λιμάνι Ρίζε περίπου στις 7 π.μ. τοπική ώρα σχολιάζουν.

Το βλήμα πέταξε 561 χιλιόμετρα (350 μίλια) και έπεσε στα ανοικτά των ακτών του λιμανιού της Σινόπης, είπαν.

Το μυστικό σχέδιο πυραύλων με την ονομασία Tayfun, στα τουρκικά, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια, είπαν οι άνθρωποι χωρίς να διευκρινίσουν. Η Προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία εποπτεύει την ανάπτυξη όπλων τοπικής κατασκευής, αρνήθηκε να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το έργο.

Την ίδια ώρα με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber, ο Ιμπραήμ Καλίν ισχυρίστηκε αρχικά ότι η Ελλάδα δεν είναι ισχυρή από μόνη της και ουσιαστικά βασίζεται στα λόμπι στις ΗΠΑ και στην ΕΕ.

«Παλεύει με δυνάμεις που λαμβάνει από άλλες χώρες και αυτό είναι ένα στρατηγικό λάθος» είπε ο Καλίν και συνέχισε σημειώνοντας πως «η αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στα νησιά είναι αντίθετη με τις συνθήκες». Αυτό, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, «έχει πάσης φύσεως συνέπειες και δεν μπορεί να περάσει χωρίς να υπάρξει απάντηση».

Τέλος ο ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

Τζέφρι Φλέικ φέρεται να δηλώνει σύμφωνα με τη Sabah πως οι ΗΠΑ «δεν παίρνουν θέση υπέρ ενός εκ των συμμάχων στο Αιγαίο».

Κατά την Sabah, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, ανέφερε:

  • «Πρόσφατα, μου τέθηκε το ερώτημα εάν υπήρξε αλλαγή στη θέση των ΗΠΑ σχετικά με την ασφάλεια στο Αιγαίο. Η απάντησή μου σε αυτήν την ερώτηση είναι «Όχι». Η συνεργασία μας στο πεδίο της ασφάλειας με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία και την Ελλάδα, δεν έχει στόχο να πάρουμε θέση υπέρ ενός από τους εταίρους ή όχι. Δεν βασίζεται σε μια στάση που θα διαταράξει την ισορροπία».

Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη