19.10.22

Η Τουρκία απέκτησε βαλλιστικούς πυραύλους ακτίνας δράσης 1000 χλμ. – Καλύπτει όλη την Ελλάδα

...εκτός αν καταστραφούν προτού εκτοξευθούν.Ας μη ξεχνάμε τα αντιπυραυλικά συστήματα που
έχει η Ελλάδα και είναι εξαιρετικά αξιόλογα.
ΑΛΕΞ

Η Τουρκία προχώρησε σήμερα σε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς (άνω των 500 χλμ.), εγχώριας κατασκευής (όπως όλα τα βαλλιστικά όπλα που έχει το τουρκικό οπλοστάσιο) και πλέον έχει την δυνατότητα να πλήξει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, ακόμα και τα νησιά του Ιονίου.

Πληροφορίες του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι επρόκειτο για βλήμα της οικογένειας Bora, ο Bora-2, («Τυφώνας») ένα βλήμα MRBM στην κατηγορία των μεσαίου (άνω των 500 χλμ.) βεληνεκούς βαλλιστικών πυραύλων.

Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία αποκτά τέτοια δυνατότητα, κάτι που είχε προαναγγελθεί πάντως από τον Ρ.Τ.Ερντογάν.

Tο σημείο εκτόξευσης του βαλλιστικού πυραύλου είναι ένα αεροδρόμιο κοντά στην πόλη του Ρίζε. Η εκτόξευση έγινε σήμερα το πρωί.

Λάθος αναφέρεται στα πρώτα tweet ότι είναι «μικρού βεληνεκούς»: Βάσει των συνθηκών περιορισμού των βαλλιστικών όπλων πάνω από τα 500 χλμ. ακτίνα δράσης είναι μέσου βεληνεκούς (MRBM). Κάτω των 500 χλμ. είναι «μικρού βεληνεκούς» (SRBM).

Συγκεκριμένα από τα 500 χλμ. μέχρι τα 5.000 χλμ. χαρακτηρίζονται ως μέσου βεληνεκούς. Από τα 5.000 χλμ. και πάνω χαρακτηρίζονται «διηπειρωτικοί» (ICBM).

Ο συγκεκριμένος έχει ακτίνα δράσης 1000 χλμ.

Οι πηγές, που ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους ανέφεραν ότι ο πύραυλος διένυσε μια απόσταση 561 χιλιομέτρων και κατέπεσε στα ανοικτά της Σινώπης.

Ο Bora-1 έχει ακτίνα 280 χλμ.

Δυστυχώς οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πλέον την ικανότητα προσβολής οποιουδήποτε σημείου της ελληνικής επικράτειας.

Η αξία της ύπαρξης πυραυλικού οπλοστασίου καταδείχθηκε στην Ουκρανία και η Ελλάδα, λόγω των ανεπαρκών (για να μην χρησιμοποιήσουμε άλλη λέξη) πολιτικών ηγεσιών της τελευταίας 13ετίας, στερείται οποιασδήποτε απάντησης.

https://www.pronews.gr/ αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη