18.10.22

Οι Βρυξέλλες είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο: Έδωσαν δισεκατομμύρια στην Τουρκία (δήθεν) για να μην στέλνει πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρώπη!

 From left to right: Panagiotis THEODORIKAKOS (Minister for Protection of the Citizen, Greece), Ylva JOHANSSON (European Commissioner for Home Affairs, EUROPEAN COMMISSION). Copyright: European Union

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον Νοικοκύρη… Η σωτηρία και διάσωση 92 συνανθρώπων μας στον Έβρο, αποκάλυψε για πολλοστή φορά τον βάναυσο τρόπο με τον οποίο η Τουρκία συμπεριφέρεται στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Όμως, το συγκεκριμένο περιστατικό είναι κυριολεκτικά η μάνα των αποκαλύψεων…

Οι Τούρκοι, αφού έδειραν τους εν λόγω μετανάστες, τους έγδυσαν και τους έστειλαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Και για όλη αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά, η Τουρκία κατηγορούσε μονίμως την Ελλάδα, και δυστυχώς, κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι ξένοι ανταποκριτές -διότι οι περισσότεροι είναι προσεκτικοί και σέβονται τη δεοντολογία- μετέδιδαν την τουρκική προπαγάνδα, με τρόπο πάντα αρνητικό για την Ελλάδα.

Ο δημοσιογράφος της Liberation, Fabien Perrier σημείωσε τα εξής για το περιστατικό, το οποίο αποκάλυψε το πραγματικό πρ΄σοωπο του αυταρχικού καθεστώτος τς Τουρκίας:

Όπως ανέφερε αστυνομικός από την περιοχή «αυτοί οι άνδρες βρέθηκαν εντελώς γυμνοί, κατά την διάρκεια μιας κοινής περιπολίας με τη Frontex».

  • Τόνισε ακόμα: «Οι μετανάστες εξήγησαν, ότι πρώτα συγκεντρώθηκαν στην τουρκική πλευρά, όπου από την τουρκική αστυνομία τους ξυλοκόπησαν και τους έκλεψαν τα τηλέφωνα και τα προσωπικά τους αντικείμενα. Έπειτα τους ανάγκασαν να ξεγυμνωθούν, πριν ανέβουν σε τρεις βάρκες για να διασχίσουν το ποτάμι, απειλούμενοι με θάνατο, αν επέστρεφαν».

Σύμφωνα με τον αστυνομικό, «ήταν εντελώς φοβισμένοι, εξαντλημένοι και παγωμένοι όταν τους βρήκαμε».

Η εργαλειοποίηση των άμοιρων αυτών ανθρώπων από την Τουρκία, είναι ένα γεγονός που αποδείχθηκε άπειρες φορές, αλλά για ένα περίεργο λόγο οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, αντί να ευχαριστούν την Ελλάδα την κακολογούν, επειδή στην πραγματικότητα προσπαθεί να προστατεύσει την εθνική κυριαρχία και την ανεξαρτησία της.

Προσωπικά έχω ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα των μεταναστών και των προσφύγων. Έρχομαι από οικογένειες μεταναστών, και από τους δύο γονείς, που πήγαν αρχικά στην Αγγλία και μετά στην Αμερική για μία καλύτερη τύχη. Σεβάστηκαν τους νόμους και των δύο χωρών και ήταν μέχρι το τέλος νομοταγείς πολίτες.

Οι λόγοι της φυγής τους από την Κύπρο δεν ήταν πολύ διαφορετικοί από τη σημερινή μετανάστευση, που σαρώνει τη Μέση Ανατολή και την Αφρική για να μιλήσουμε για την ευρύτερη γειτονιά μας. Πόλεμοι και φτώχεια γονάτισαν τότε την Ευρώπη.

Η διαφορά από τη σημερινή φρικτή κατάσταση είναι ότι τότε, τους δικούς μας μετανάστες, δεν τους εκμεταλλεύθηκε και δεν τους χρησιμοποίησε κάποια χώρα εναντίον μίας άλλης. Η σημερινή Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν, όπως τη γνωρίζουμε, είναι μία χώρα χωρίς την παραμικρή ευαισθησία. Έχει την ευθύνη για όλους τους θανάτους, και στον Έβρο και στο Αιγαίο.

Ως γνωστό, ο Ερντογάν εκβίασε τους Ευρωπαίους και με τη βοήθεια τότε της κ. Άγγελας Μέρκελ κατάφερε να τσεπώσει αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ δίνοντας την υπόσχεση ότι δεν θα επέτρεπε τη ροή  προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη. Δεν τήρησε καμία υπόσχεση.

Εκμεταλλευόμενος την περίεργη πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δημιούργησε μία πολύ φρικτή κατάσταση. Και για τη Ελλάδα και για τους άμοιρους ανθρώπους που αναζητούσαν μία καλύτερη τύχη.

  • Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, που ελέγχονταν πλήρως από το Βερολίνο, όταν είπαν του Ερντογάν να μην επιτρέψει ούτε σε ένα πρόσφυγα ή μετανάστη να φτάσει στην Ευρώπη, δεν εννοούσαν ούτε την Ελλάδα, ούτε την Κύπρο, η οποία είναι αναγκασμένη, τους τελευταίους μήνες, να υποδέχεται και να σώζει χιλιάδες ανθρώπους, που εισέρχονται παράνομα στο έδαφος της, μέσων των κατεχομένων.

Αν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μοιράζονταν το βάρος, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για όλους, ιδιαίτερα για τους πρόσφυγες, για τους μετανάστες, αλλά και για την Ελλάδα και την Κύπρο. Όμως, οι Ευρωπαίοι του βορρά και όχι μόνο, θεώρησαν ότι είναι πρόβλημα του νότου, και όχι όλων.

Το τελευταίο έγκλημα της Τουρκίας στον Έβρο, επιβεβαιώθηκε και από την Frontex δυνάμεις της οποίας περιπολούσαν στην περιοχή. Οι αρμόδιοι των Βρυξελλών και των Ηνωμένων Εθνών ενημερώθηκαν για το τρομακτικό περιστατικό από την ελληνική κυβέρνηση.

Στοιχεία και αποδείξεις υπάρχουν πολλά. Αλλά, πολύ φοβούμαι, ότι η Ε.Ε. θα δεχθεί ξανά τον εκβιασμό του Ερντογάν και θα του κλείσουν το στόμα με περισσότερα δισεκατομμύρια.

Αλλά αυτή δεν είναι σωστή πολιτική μίας Ένωσης που δημιουργήθηκε για να είναι διαφορετική. Πάντως, η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να προστατεύει την εθνική κυριαρχία και την ανεξαρτησία της. Και όσοι το υποστηρίζουν, δεν είναι εθνικιστές, ούτε είναι λιγότερο, ούτε περισσότερο Έλληνες. Πρόκειται για το αυτονόητο. Και όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει έτσι να το αντιμετωπίσουν, διότι είναι ένα άλλο είδος εισβολής της Τουρκίας στην Ελλάδα.

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal