30.10.22

Έρχεται νέος Αττίλας! Ισραηλινός σύμβουλος: Η Άγκυρα ετοιμάζει συμφωνία με τα Κατεχόμενα στην Κύπρο στα πρότυπα Τουρκίας-Λιβύης

 

Ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ:Δεν υπάρχει απόφαση ακόμη για πώληση IRON DOME στην Κύπρο- Γιατί ζήτησε τώρα ο Ερντογάν να τα βρει με το Ισραήλ-Η πιθανότατη εκλογή του Μ. Νετανιάχου στην χώρα μπορεί να μεταβάλει την κατάσταση υπέρ της Ελλάδος

Πραγματικά μια σοβαρή πληροφορία μας έρχεται από το Ισραήλ και αφορά τουρκικό σχέδιο για την κυπριακή ΑΟΖ, την στιγμή που η Άγκυρα επέλεξε να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την νυν ισραηλινή κυβέρνηση.  

Ο Ισραηλινός ειδικός Seth Frantzman ανέφερε: “η Άγκυρα φαίνεται να έχει συμφιλιωθεί με το Ισραήλ τώρα, και θα μπορούσε να προσπαθήσει να πετύχει μια συμφωνία με τη Βόρεια Κύπρο, όπως (η ναυτική) συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, για να καταστεί κόμβος φυσικού αερίου”.

Πρόκειται για ένα σενάριο προς το παρόν, που είναι απόλυτα εφικτό, και μέσα στις δυνατότητες και τις κινήσεις του καθεστώτος Ερντογάν που επιζήτησε απεγνωσμένα την φιλία του Ισραήλ, για να λάβει κάποια στήριξη από τα ισραηλινά λόμπυ στις ΗΠΑ στα επεκτατικά σχέδια του στην Μεσόγειο.

Η Τουρκία στην συνέχεια και εφόσον περάσει από την διεθνή κοινότητα μια τέτοια  κίνηση θα επιδιώξει κάτι ανάλογο με τον Λίβανο ( στον οποίο έχει μεγάλη επιρροή) αλλά και με άλλες χώρες.

Να γιατί η Ελλάδα οφείλει να αντιδράσει στην Λιβύη στηρίζοντας όλους όσους αντιτίθενται στην κυβέρνηση της Τρίπολης, αφού ο Ερντογάν βρήκε τρόπο να χαράσσει την δική του ΑΟΖ στην Μεσόγειο και όλοι απλά να τον "βομβαρδίζουν" με δηλώσεις και τίποτε άλλο

Ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο για την Τουρκία από το σουλτάνο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος, αφού συμφώνησε με τον Πούτιν, να γίνει η Ανατολική Θράκη κόμβος φυσικού αερίου από την Ρωσία, τώρα επιδιώκει μέσω της προσέγγισης με το Ισραήλ, να ακυρώσει τον αγωγό East Med, και να κατευθύνει το ισραηλινό φυσικό αέριο προς το τουρκικό έδαφος, με μικρότερο κόστος, κάτι που καλοβλέπουν όλες οι εταιρείες που κοιτούν ψυχρά μόνο το συμφέρον τους.

Έτσι, μια Τουρκία που θα έχει γίνει ένας τεράστιος κόμβος εφοδιασμού της ΕΕ, θα μετατραπεί σε υπερδύναμη μεγαλύτερη και από την Γερμανία και την Γαλλία σε μερικά χρόνια από την πιθανή υλοποίηση του σχεδίου αυτού, καθιστώντας αληθινά τα σχέδια για την Μεγάλη Τουρκία που οραματίζεται ο Ερντογάν.

Το πόσο εφικτό θα ήταν να δεχθούν οι Ευρωπαίοι, οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί ένα τέτοιο πραγματικά επικίνδυνο για την Ελλάδα σχέδιο, θα το δούμε στην πράξη.

Απαντήσεις του Ισραηλινού υπουργού άμυνας για την Ελλάδα στην Τουρκία 

Ερωτηθείς για την ακύρωση μιας πρόσφατα προγραμματισμένης επίσκεψης στην Ελλάδα, ο Gantz είπε ότι οφείλεται σε «τεχνικά ζητήματα και θέματα ασφάλειας». Χαιρετίζοντας τους δεσμούς με την Αθήνα, εξέφρασε επίσης την ελπίδα Τουρκία και Ελλάδα να συνεχίσουν τον διάλογο για τη διατήρηση της σταθερότητας.

Είπε επίσης ότι το Ισραήλ δεν έχει αποφασίσει ακόμη για την πώληση του συστήματος αεράμυνας Iron Dome στην ελληνοκυπριακή διοίκηση.

"Δεν μπαίνω στις λεπτομέρειες διαφορετικών βιομηχανικών έργων με διαφορετικά μέρη. Αλλά θα δούμε στο μέλλον", πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Γκαντζ είπε επίσης ότι το θέμα της πώλησης μαχητικών αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία δεν συζητήθηκε κατά την επίσκεψή του, καθώς είναι ένα διμερές θέμα μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον.

Η απάντησή του ήρθε όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε για αναφορές Ισραηλινών αξιωματούχων που αναφέρουν για πιέσεις στην Ουάσιγκτον να αποσύρει την Τουρκία από το πρόγραμμα F-35 ως μέρος των προσπαθειών του Ισραήλ να διατηρήσει το στρατιωτικό ποιοτικό πλεονέκτημά του στην περιοχή.

Ζοφερό το μέλλον στην περιοχή μας με την Τουρκία να ετοιμάζει αυτόνομη δράση

Το μέλλον για τι θα συμβεί τα επόμενα 50 χρόνια παίζεται αυτό το κρίσιμο για τον ελληνισμό διάστημα, και η χώρα μας  οφείλει να δράσει αποφασιστικά για να πετύχει το μέγιστο ανάμεσα σε μεγάλες χώρες, που έχουν τα δικά τους συμφέροντα και διεκδικήσεις.

Για να πετύχουμε το παραμικρό οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι όλοι και να ενεργοποιήσουμε τον ελληνισμό της διασποράς, έχοντας πάντα ως γνώμονα την προνομιακή θέση της Τουρκίας στα όποια σχέδια υπήρχαν στα συρτάρια των χωρών  που διαμορφώνουν την παγκόσμια πολιτική.     Οι Τούρκοι, εκτιμάται ότι θα χάσουν πιθανότατα όλα αυτά τα μελλοντικά σχέδια διότι έχουν στο μυαλό τους την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, την οποία κανένας δυτικό δεν επιθυμεί να ξαναδεί μπροστά του, σε καμία περίπτωση.

https://www.pentapostagma.gr