30.10.22

Νέα προπαγάνδα Ερντογάν με φόντο τον βαλλιστικό πύραυλο: Η αντιαεροπορική ομπρέλα απάντηση στις τουρκικές πονηριές

 

Οι πύραυλοι Patriot είναι ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα της Ελληνικής αεράμυνας, στο οποίο η Τουρκία γύρισε την πλάτη της και το έχασε από το γινάτι του Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος στράφηκε στη συνέχεια στους S-400. Πηγή εικόνας: Πολεμική Αεροπορία 
(Οι ...ρουκέτες του Ερντογάν, μας χρειάζονται για να ασκούμεθα στο σημάδι. Juan )

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ, HELLAS JOURNAL

Στο εθνικιστικό ύφος συνεχίζει να επενδύει ο Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την επέτειο των 99 ετών από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας.

Ο Τούρκος ισλαμιστής πρόεδρος εμφάνισε και πάλι την Ελλάδα ως εχθρό της Τουρκίας, η οποία δρα καθ’ υπόδειξη της Δύσης, ενώ δεν παρέλειψε να θυμηθεί τα «σύνορα της καρδιάς του». Και με σαφήνεια προχώρησε σε ευθεία απειλή σημειώνοντας ότι έρχονται κι άλλα μετά τη δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου.

«Όταν άρχισαν να εκτοξεύονται οι πύραυλοι μας Typhoon, μπήκε αμέσως στην ατζέντα των Ελληνικών εφημερίδων και τηλεοράσεων. Και που είστε ακόμα… Ακολουθούν περισσότερα μετά από αυτό.» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ακόμη προσπάθεια ν’ «αφυπνίσει» και το τελευταίο εθνικιστικό κύτταρο κάθε Τούρκου πολίτη, ο οποίος βεβαίως κοιτάζει πως θα επιβιώσει με τα όσα συμβαίνουν στην τουρκική οικονομία.

Και μέσα από τις παραπάνω εκφράσεις είναι λογικό πως δικαιώνεται ο Τούρκος αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας FrankfurterAllgemeineZeitung, Μπουλέτ Μουμάι ο οποίος έγραψε σε άρθρο του πως ο Ταγίπ Ερντογάν «πατάει όλα τα πλήκτρα ταυτόχρονα για να κερδίσει στις επερχόμενες εκλογές».

Η Αθήνα πάντως αρνείται ν’ ακολουθήσει την οδό των προκλήσεων και την ρητορική διολίσθηση στην οποία προχωρά η Άγκυρα. Άλλωστε την Τουρκία εκείνο που την καίει περισσότερο είναι ότι η Αθήνα που επενδύει στις σταθερές συμμαχίες φαίνεται η κερδισμένη στην «σκακιέρα» που έχει στηθεί κυρίως στην Αν. Μεσόγειο. Και ταυτόχρονα είναι η χώρα που εξοπλίζεται και ανοίγει δραματικά το ισοζύγιο δυνάμεων, την στιγμή που η Τουρκία αναζητά ανταλλακτικά για τα F-16…

Πάντως το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου δείχνει ότι στο εσωτερικό της γείτονος επικρατεί κάποιας μορφής δυσαρμονία. Και αυτό διότι αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, επίσημοι κύκλοι από την Άγκυρα είπαν ότι δεν θα έπρεπε να βγει στη δημοσιότητα ένα τέτοιο βίντεο.Από την άλλη πλευρά οι αναφορές του Τούρκου προέδρου έρχονται και αυτές σε πλήρη αντίθεση με τα όσα έχουν συμβεί, διότι ουδείς από την τουρκική ηγεσία, στρατιωτική ή πολιτική ήταν παρόν κατά τη δοκιμαστική βολή, των δήθεν 561 χλμ.

Μετά τη Β. Κορέα και την Τεχεράνη…

Στις 19/10 η Hellasjournal είχε γράψει «Μετά τους διηπειρωτικούς πυραύλους του Κιμ Γιονκ Ουν, τους βαλλιστικούς πυραύλους της Τεχεράνης, ήρθε η σειρά της Τουρκίας να δώσει στην δημοσιότητα βίντεο με το οποίο διαφημίζει τον «Τυφώνα», τον δικό της βαλλιστικό πύραυλο».

Το βέβαιο είναι ότι στο Ελληνικό Επιτελείο ήδη έχουν εκφράσει τα πρώτα συμπεράσματα από τα όσα «διαφήμισαν» οι γείτονές μας για τον περίφημο βαλλιστικό πύραυλο.

Ο «Τυφώνας» θεωρείται για τους στρατιωτικούς ένας πύραυλος μέσου βεληνεκούς, κατασκευασμένος στην Τουρκία, γεγονός που σημαίνει εξ ορισμού ότι τίθενται εν αμφιβόλω αξιοπιστίας και οι δυνατότητές του, τόσο βλητικές όσο και εκ των αποτελεσμάτων επί του εκάστοτε στόχου.

Τα παραπάνω, όπως τονίζεται εξάγονται αβίαστα από το γεγονός πως η τουρκική αμυντική βιομηχανία μπορεί να έχει προχωρήσει με αλματώδη ρυθμό στην παραγωγή οπλικών συστημάτων, ωστόσο η αξιοπιστία τους «ελέγχεται».

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι δεν είναι ένα οπλικό σύστημα που ανακαλύφθηκε σήμερα. Οπωσδήποτε υπάρχουν τα αντίμετρα που η χώρα μας ήδη διαθέτει.

Ο «Τυφώνας» εντάσσεται στα λεγόμενα «Στρατηγικής σημασίας οπλικά συστήματα», αυτό σημαίνει για το Ελληνικό Επιτελείο ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί εκτός της περίπτωσης μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης, σε όλο το ενιαίοι μέτωπο, δηλαδή Έβρος, Αιγαίο, Κύπρος.

Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω η ετοιμότητά μας ν’ αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο οπλικό σύστημα είναι η ίδια με την ετοιμότητα ν’ αντιμετωπιστούν τα τουρκικά αεροσκάφη. Και αυτή είναι πολύ υψηλή, ιδίως από τους ιπταμένους των πολεμικών αεροσκαφών που δίνουν κάθε μέρα απαντήσεις επί του πεδίου στους επίδοξους εισβολείς με τις έκνομες ενέργειες.

https://hellasjournal.com