1.10.22

Ο τραγουδιστής, Σταμάτης Κόκοτας, πέθανε σε ηλικία 85 ετών, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στην ελληνική μουσική σκηνή. Ο Σταμάτης Κόκοτας, ο τραγουδιστής που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνική μουσική, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (01/10).

Επισημαίνεται ότι ο Σταμάτης Κόκοτας νοσηλευόταν, τις τελευταίες ημέρες, στο Ασκληπιείο της Βούλας και έδινε μάχη με τον καρκίνο. Ο τραγουδιστής κατέληξε, το πρωί, ύστερα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Ποιος ήταν ο Σταμάτης Κόκοτας

Στις 23 Μαρτίου 1937 γεννήθηκε ο Σταμάτης Κόκοτας και είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά..

.Χαρακτηριστικό του γνώρισμα ήταν οι μακριές φαβορίτες του. Ο γιος του, Δημήτρης, είναι επίσης τραγουδιστής.

Ακόμα, ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν δηλωμένος φίλαθλος του Παναθηναϊκού και ασχολήθηκε, επίσης, με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του Σταμάτη Κόκοτα

https://www.ieidiseis.gr/