29.10.22

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυτόφωρες συλλήψεις (22) ατόμων

Πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι

από αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας

Στην αυτόφωρη σύλληψη είκοσι δύο (22) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

  • (9) άτομα για περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών. 

  • (9) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:

  • Δύο ημεδαπών 21 και 31 ετών από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μικροδέματα κοκαΐνης βάρους (11,78) γραμμαρίων και ένα μικρόδεμα ηρωίνης βάρους (28,25) γραμμαρίων, καθώς και χρηματικό ποσό 125 ευρώ προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.

  • 28χρονου αλλοδαπού, καθώς σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ομάδας «Ζ» βρέθηκε στην κατοχή του ποσότητα κάνναβης βάρους (101,12) γραμμαρίων.

  • 50χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας βρέθηκε στην κατοχή του μικροποσότητα κάνναβης, καθώς επίσης εντοπίσθηκε επιμελώς κρυμμένη στο αυτοκίνητό του μία συσκευασία κάνναβης βάρους 262 γραμμαρίων. 


  • (1) άτομο για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών. Πρόκειται για 19χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., διότι μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί την 26-10-2022 από περιοχή της Αττικής, δύο (2) αλλοδαπούς, που δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.


  • (3) άτομα για περιπτώσεις ηχορύπανσης.