9.9.22

To Ντουμπάι «κατεβάζει» το φεγγάρι στη Γη με μια υπερπολυτελή σεληνιακή αποικία



 Το Ντουμπάι σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα πολυτελές θέρετρο με θέμα τη Σελήνη, πριν από το τέλος αυτής της δεκαετίας και με εκτιμώμενο κόστος 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την Arabian Business . Η ιδέα για το θέρετρο προέρχεται από την καναδική αρχιτεκτονική εταιρεία, Moon World Resorts Inc (MWR).

Αν και οι λεπτομέρειες του έργου είναι ακόμη ελάχιστες, το φιλόδοξο πρότζεκτ αναμένεται να έχει συνολικό ύψος 224 μέτρων καταλαμβάνοντας μια έκταση 10 στρεμμάτων και υπόσχεται μια αυθεντική «σεληνιακή αποικία».

Ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς σημαίνει αυτό προς το παρόν, αλλά οι αναφορές δείχνουν ότι η περιοχή θα προσφέρει υπηρεσίες φιλοξενίας, όπως δωμάτια ξενοδοχείου, κέντρο ευεξίας, νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, χώρους συνάντησης και ένα «σεληνοδρομικό λεωφορείο».

Εκτός από την προσφορά πολυτέλειας μίας γήινης ατμόσφαιρας σε σεληνιακό περιβάλλον, το μέρος προορίζεται επίσης να χρησιμεύσει ως κόμβος για την εξερεύνηση του διαστήματος, παρέχοντας μια πλατφόρμα για τις διαστημικές υπηρεσίες προκειμένου να εκπαιδεύουν τους αστροναύτες τους, ανέφερε στην έκθεσή της η Arabian Business .

Ο προορισμός αναμένεται να προσελκύει 2,5 εκατομμύρια λάτρεις του διαστήματος κάθε χρόνο και θα προσφέρει επίσης 300 Sky Villas σε όσους ενδιαφέρονται για ιδιωτικές κατοικίες μέσα στα κτίρια δίσκων της υπερκατασκευής.

Σύμφωνα με τη σελίδα του Moon World Resorts στο Facebook , καθεμία από τις πολυτελείς μονάδες θα έχει έκταση 2000 τετραγωνικά πόδια (186 τ.μ.) και θα παρέχει επίσης στους ιδιοκτήτες της προνομιακή πρόσβαση σε μια δια βίου συνδρομή στο Moon Owners Club.

Πότε θα κατασκευαστεί το θέρετρο;

Το αρχιτεκτονικό γραφείο MWR έχει σχέδια για ένα παγκόσμιο roadshow to 2023 για να παρουσιάσει την ιδέα στους περιφερειακούς κατόχους άδειας. Στο πλαίσιο του roadshow, η εταιρεία θα επισκεφθεί το Ντουμπάι καθώς και άλλες χώρες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής της Βόρειας Αφρικής (MENA), όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Μπαχρέιν και το Κουβέιτ.

Μόλις χορηγηθεί η ενιαία περιφερειακή άδεια και επιλεγεί μια ακριβής τοποθεσία, υπάρχει ένα μονοετές πρόγραμμα προανάπτυξης μετά το οποίο η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 48 μηνών.

Εκτός από την περιοχή MENA, η MWR σχεδιάζει να αδειοδοτήσει τρία ακόμη θέρετρα με θέμα τη Σελήνη, ένα στη Βόρεια Αμερική, ένα στην Ευρώπη και ένα στην Ασία.

Πηγή: Arabian Business

https://hellasjournal.com