28.9.22

Οι ΗΠΑ και η Γαλλία έχουν υποχρέωση να ταχθούν στο πλευρό της Ελλάδας εάν ο Ερντογάν την κτυπήσει: Ο Πόντιος Πιλάτος …”πέθανε”!

 


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν συνεχώς όλα τα μέρη -και φυσικά εννοούν την Τουρκία, αλλά και την Ελλάδα- να αποφύγουν τη ρητορική και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση (στο Αιγαίο).

Αυτό είναι μέγα λάθος και στο σημείο αυτό οι Αμερικανοί είναι εντελώς λάθος, διότι οι πάντες γνωρίζουν, και φυσικά και οι ίδιοι, ποιος είναι ο ταραξίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ξέρουν ποιος είναι αυτός που δημιουργεί προβλήματα σε όλους τους γείτονες του. Είναι η Τουρκία και μόνο η Τουρκία.

Γνωρίζουν ποιος ηγέτης χώρας μέλος του ΝΑΤΟ εξυπηρετεί τη Ρωσία, που αυτή τη στιγμή είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Αμερικής και της Δύσης. Είναι ο Ταγίπ Ερντογάν. ΔΕΝ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  • Η ρητορική, λοιπόν, και οι όποιες ενέργειες, στις οποίες αναφέρονται οι αμερικανικές ανακοινώσεις, έρχονται μόνο από την Τουρκία. Και επικεφαλής αυτής της εκστρατείας εναντίον της Ελλάδας είναι ο ίδιος ο ισλαμιστής Ερντογάν. Η Ελλάδα απλά αμύνεται σε όλα τα επίπεδα και είναι αναγκασμένη να προετοιμάζεται για την περίπτωση κατά την οποία οι Τούρκοι κάνουν αυτό που έχει ο καθένας από εμάς στο μυαλό του και δεν το λέει φωναχτά.

Πάντως, εδώ και αρκετούς μήνες, η Ελλάδα και στον αέρα και στη θάλασσα βρίσκεται μπροστά από την Τουρκία και ο Ερντογάν το γνωρίζει. Πρέπει να το χωνέψουν και οι πολίτες.

Η Πατρίδα μπορεί να αμυνθεί σε όλα τα επίπεδα και αν χρειαστεί και να επιτεθεί, στην περίπτωση πάντα που προκληθεί. Διότι η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα. Η Τουρκία είναι αυτή, που καθημερινά μέσω των αξιωματούχων της, απαιτεί τα ελληνικά νησιά. Και δεν ομιλούμε για βραχονησίδες, αλλά για κατοικημένα νησιά.

Όπως έχουμε όλοι καταλάβει από τις δηλώσεις του Ερντογάν, διότι ο τύπος δεν κρύβεται, φαίνεται να πιστεύει ότι η Ελλάδα συνωμοτεί με τους Αμερικανούς εναντίον της Τουρκίας. Αυτό δεν είναι σωστό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προχώρησαν στη δημιουργία βάσης στην Αλεξανδρούπολη, όχι για να την χρησιμοποιήσουν εναντίον της Τουρκίας. Στόχος τους είναι η Ρωσία.

Ο Ερντογάν φοβάται -και καλά κάνει- ότι λόγω της Αλεξανδρούπολης θα μειωθεί ο ρόλος και η ισχύς του Βοσπόρου. Η αλήθεια είναι ότι οι Αμερικανοί μετέφεραν οπλισμό και άλλο υλικό στην Ουκρανία μέσω της Αλεξανδρούπολης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αμερικανικά πολεμικά αποβίβασαν στο λιμάνι της ελληνικής πόλης πάνω από 3 χιλιάδες στρατιωτικά οχήματα μεταφοράς υλικού. Και όχι μόνο…

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι ο Ερντογάν θα συνεχίσει και θα εντείνει τις επιθέσεις του και εναντίον της Αμερικής. Το θέμα της αγοράς των F-16 έχει κολλήσει, και αυτό τον ενοχλεί. Αν δεν πάρει τα μαχητικά φαντάζεται ο καθένας τι θα συμβεί.

Είχαμε γράψει πριν από την επίσκεψη του στη Νέα Υόρκη ότι εάν δεν κατάφερνε να συναντήσει, σε διμερές επίπεδο, τον πρόεδρο Μπάιντεν, θα ξεσπούσε πρώτα εναντίον της Ελλάδας και μετά εναντίον της Αμερικής. Συνέβη ότι ακριβώς προβλέψαμε.

  • Εάν η υπόθεση της αγοράς των F-16, δεν προχωρήσει, όπως υποστηρίζουν πολλοί παράγοντες με γνώση των σκέψεων σημαντικών νομοθετών, θα ξεσπάσει εναντίον της Ελλάδας, ότι και να σημαίνει αυτό. Διότι πιστεύει πως η ζημιά για την Τουρκία έγινε στη διάρκεια της ομιλίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου. Αυτόν θεωρεί υπεύθυνο.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι διαφορετική. Είναι η δική του καταστρεπτική συμπεριφορά και τα χαζολογήματά του με τους προέδρους της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν, που πείθουν τους Αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές ότι είναι ένας κακός σύμμαχος, που δεν δικαιούται να αγοράσει αμερικανικό οπλισμό. Υπάρχει κανείς που αμφιβάλλει ότι θα χρησιμοποιήσει τα F-16 εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου; Δεν νομίζω.

Όταν βρίζει την Αμερική με κουβέντες του πεζοδρομίου, περιμένει να εμπιστευθούν οι νομοθέτες στα χέρια του ένα υπερόπλο όπως το F-16; Και αν δώσει την τεχνολογία στους Ρώσους και στους Κινέζους;

Έχουμε ενώπιον μας μία πολύ δύσκολη περίοδο κατά την οποία πρέπει οι πάντες στην Ελλάδα και την Κύπρο και στην Ομογένεια να βρίσκονται σε συναγερμό. Δεν πρέπει να περιμένουμε τους άλλους να έρθουν να μας υπερασπιστούν. Πρέπει μόνοι μας να μπορούμε να το πράξουμε.

Όπως έγραψα παραπάνω, ο Ερντογάν δεν μπορεί να νικήσει την Ελλάδα. Αυτό είναι σίγουρο. Τα πράγματα στην Κύπρο είναι διαφορετικά αλλά και εκεί η Εθνική Φρουρά είναι αξιόμαχη. Παρ’ όλα αυτά, η Αμερική, αλλά και η Γαλλία έχουν ευθύνη να παρέμβουν υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου, εάν ο Ερντογάν τολμήσει…

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον πιο επίσημο τρόπο δήλωσε ότι «η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά δεν αμφισβητείται». Και επειδή το πιστεύει αυτό η Αμερική και το φωνάζει πρέπει να βρει τρόπο να υλοποιήσει αυτή τη μεγάλη απόφαση της…

Και πρέπει, επίσης, στις ανακοινώσεις της για την ενθάρρυνση “στους Συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματία”, να αναφέρει το όνομα της Τουρκίας και μόνο… Η Ελλάδα ειναι υπέρ του διαλόγου, όπως διακήρυξε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal