1.9.22

Από την υπόθεση του Έβρου βγήκε ήδη “τραυματισμένη” η Δημοσιογραφία: Η ώρα να πουν την αλήθεια ο Μηταράκης και βεβαίως ο Χρηστίδης

 


 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Από τη φύση μου, αν θέλετε και λόγω της συναδελφικότητας που πιστεύω με διακρίνει στα 40 και πλέον χρόνια της δημοσιογραφικής μου καριέρας, υποστηρίζω σθεναρά κάθε δημοσιογράφο που διώκεται από τις κρατικές αρχές σε όλο τον κόσμο.

Υποστήριξα τη συνάδελφο Νεκταρία Σταμούλη για πολλούς λόγους και επειδή την γνωρίζω προσωπικά. Καλύψαμε μαζί συνεδριάσεις της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και την ομηρία της Ελλάδας όταν πληρώνοντας τα λάθη των πολιτικών της, και κυρίως του Εξοχότατου Γεωργίου Α. Παπανδρέου, δέθηκε στον σκληρό μηχανισμό που επέβαλαν οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εμπλέκοντας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσφαλλε όταν στόχευσε την συνάδελφο, επειδή δεν του άρεσε το ρεπορτάζ της για τις παρακολουθήσεις στο Politico.

  • Όμως, κωλύομαι να υποστηρίξω τον ανταποκριτή του Der Spiegel στην Ελλάδα, Γεώργιο Χρηστίδη, ο οποίος ανέδειξε σε επάγγελμα ζωής τη δυσφήμιση της Ελλάδας για το μεταναστευτικό. Θυμάμαι ότι όταν η χώρα αντιμετώπισε την άνευ προηγουμένου επίθεση της Τουρκίας στον Έβρο, ένοιωσα ότι υποστήριζε και χαιρόταν γι’ αυτή την άθλια τουρκική εισβολή με τη χρησιμοποίηση άμοιρων μεταναστών και προσφύγων.

Μάλιστα η ιστοσελίδα μας σε επώνυμο ρεπορτάζ έγραψε από πριν τι θα ακολουθούσε και μάλιστα κάποιες ανταποκρίσεις σε διεθνή μέσα ενημέρωσης έμειναν στα δημοσιογραφικά συρτάρια και ΔΕΝ δημοσιεύθηκαν τότε. Βεβαίως, γνωρίζαμε τι γράφαμε…

Με την τελευταία υπόθεση του θανάτου (με ή χωρίς εισαγωγικά μέλλει να αποδειχθεί), ο εν λόγω δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού ξεσάλωσε. Μάλιστα κατηγορήθηκε από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη για εξαπάτηση των ελληνικών αρχών, υποβάλλοντας παραπλανητικό αίτημα για να μπει στο ΚΥΤ Φυλακίου στην Ορεστιάδα. Παρουσιάστηκε, σύμφωνα με τον υπουργό, σαν δήθεν μεταφραστής ΜΚΟ, κάτι που παραδέχθηκε ο κ. Χρηστίδης.

 

 https://hellasjournal.com