10.8.22

Τελικά μπορεί να μας πει τι κάνει η κυβέρνηση με την απόσυρση και την αντικατάσταση των τεθωρακισμένων BMP-1;


Η κυβέρνηση προσπαθώντας να υπερασπιστεί την απόφαση της να στείλει εξοπλισμό στην Ουκρανία , είχε διαβεβαιώσει ότι σε ότι αφορά στα τεθωρακισμένα BMP-1 δεν θα υπήρχε καμία μετακίνηση χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλιστεί η αντικατάσταση τους.

Γράψαμε χθες ότι η μετακίνηση των BMP-1 δεν είναι μυστική! Τα βλέπουν οι κάτοικοι των νησιών που επικοινωνούν και με το militaire.gr θέτοντας το εύλογο ερώτημα: με τι και πότε θα αντικατασταθούν τα BMP-1; Με M-113; Δεν υπήρχε η διαβεβαίωση ότι θα δώσουν οι Γερμανοί Marder;

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες αριθμός BMP-1 θα μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη ,όπου θα επισκευαστούν και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην Ουκρανία μέσω Γερμανίας. Ποιος πληρώνει για όλα αυτά είναι αδιευκρίνιστο.

Προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:
1.Ενημερώθηκαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ότι άρχισε η απόσυρση των τεθωρακισμένων από τα νησιά;
2. Μέχρι που σκοπεύει να φθάσει η κυβέρνηση την  εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο με την Ουκρανία;
3. Υπάρχει  πρόβλεψη για το πότε, αν, πώς και με τι κόστος θα έρθουν τα Marden στην Ελλάδα; Υποτίθεται ότι θα ήταν εδώ ΠΡΙΝ αποσυρθούν τα BMP-1.
4. Αντικαθιστούμε με Μ113 τα BMP 1 και αυτό μας ικανοποιεί;
5.  Εφόσον ακόμα δεν ήρθαν τα Marder από τη Γερμανία, για να καλύψουν την απομείωση των τεθωρακισμένων οχημάτων που θα φεύγαν για την Ουκρανία, προφανώς αυτά τα Μ113 τα πήραν από κάποιες ελληνικές μονάδες που ήταν επιχειρησιακό μέσο.
6. Το ΓΕΕΘΑ τι θέση έχει για όλη αυτή την κίνηση; Έδωσε πράσινο φως;

7. Δεν είναι προφανώς τυχαίο το γεγονός ότι όλα αυτά εξελίσσονται αυτές τις ημέρες, όπου στη χώρα κυριαρχεί η ραστώνη του Δεκαπενταύγουστου.



https://www.militaire.gr