10.8.22

Μειονοτικοί κύκλοι στην Δ.Θράκη καίγονται αν δημιουργηθεί στην Αλεξανδρούπολη μονάδα ελικοπτέρων για το 4ο Σώμα στρατού



 Μιλούν για πτήσεις των ελληνικών Kiowa στον Έβρο ενώ έχουμε συνεχείς πτήσεις τουρκικών UAV BAYRAKTAR στην Α.Θράκη

Μεγάλη ενόχληση  φέρεται να υπάρχει σε κύκλους της μουσουλμανικής μειονότητας στην Δ.Θράκη, όχι μόνο για τις πτήσεις των ελληνικών ελικοπτέρων Kiowa, αλλά για την δημιουργία βάσης ελικοπτέρων του 4ου σώματος στρατού στην Αλεξανδρούπολη .

Τα ελικόπτερα του ελληνικού στρατού περιπολούν στα σύνορα του Έβρου, προκαλώντας αδικαιολόγητα σχόλια του μειονοτικού τύπου, ενώ δεν γίνεται για παράδειγμα, καμία αναφορά για τις συνεχείς πτήσεις τουρκικών UAV στην Κεσάνη της Α,Θράκης εδώ και 10 ημέρες και σήμερα.  

“Για πρώτη φορά, η Ελλάδα ανέπτυξε επιθετικά ελικόπτερα στην συνοριακή περιοχή του ποταμού Έβρου. Το αίτημα προήλθε από τον αρχηγό της 1ης Στρατιάς Αντιστρατήγου Άγγελο Χουδελούδη με καταγωγή από τον Έβρο και ο Αρχηγός του Επιτελείου Στρατηγός Κ. Φλώρος συμφώνησε’, αναφέρει το άρθρο.

Οι περιπολίες των ελληνικών ελικοπτέρων Kiowa πάνω από τον Έβρο, όπου βρίσκονται οι μονάδες προκάλυψης, τα φυλάκια και τα σημεία παρατήρησης θα έχουν μία επιπλέον βοήθεια από αέρος, και για το θέμα των παράνομων μεταναστών εκτός των Τούρκων.

Αυτό που ενοχλεί τους γνωστούς κύκλους στην Δυτική Θράκη, είναι η συνεχής παρουσία ελικοπτέρων για πρώτη φορά στην περιοχή του Έβρου, θέτοντας μάλιστα το ερώτημα "αν στην  Αλεξανδρούπολη, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα δημιουργήσουν μονάδα ελικοπτέρων για το 4ο Σώμα στρατού στην Ξάνθη;"

Αυτό καίει και τσουρουφλάει σαφώς και την Άγκυρα που βλέπει να ενισχύονται συνεχώς τα σύνορα μας, όπως και πολλούς εντός χώρας που ονειροβατούν για τις προθέσεις της Τουρκίας.

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό διαθέτει πλέον 7 UCAV AKSUGUR  για επιχειρήσεις κατά στόχων επιφανείας

 Η TAI παρέδωσε ένα ακόμη UCAV κρούσης στο τουρκικό ναυτικό Aksungur (UAV) στις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις.

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, χρησιμοποιεί τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για συλλογή πληροφοριών, μακροχρόνιων επιχειρήσεων επιτήρησης και περιπολίας, καθώς και για αποστολές κατά στόχων επιφανείας.

Η TAI παρέδωσε την πρώτη της παρτίδα UCAV στο ναυτικό της χώρας τον Οκτώβριο του 2021.
Η πρόσφατη παράδοση ανεβάζει το σύνολο των τουρκικών UCAV Aksungur σε υπηρεσία στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό  σε επτά.

TAI Aksungur UCAV

Το Aksungur έχει μήκος 12,5 μέτρα (41 πόδια) και πλάτος 3,1 μέτρα (10 πόδια).

Το γωνιακό άνοιγμα των φτερών του είναι 24 μέτρα (79 πόδια). Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος διαθέτει συστήματα κάμερας και αισθητήρων υψηλής τεχνολογίας για  λειτουργίες παρακολούθησης.

Το εναέριο όχημα κινείται από έναν διπλό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα ντίζελ PD-170 και μια έλικα με τρεις λεπίδες και μπορεί να φτάσει σε υψόμετρο 40.000 ποδιών (12 χιλιόμετρα).

Το τουρκικό UCAV διατίθεται σε τρεις παραλλαγές: μοντέλα επιτήρησης και αναγνώρισης, θαλάσσιας περιπολίας και επιθέσεων σε χερσαίους και στόχους επιφανείας.

Οι επιλογές όπλων για το τουρκικό UCAV περιλαμβάνουν κατευθυνόμενες βόμβες με λέιζερ Mk-81 και Mk-82, πυραύλους L-UMTAS και Cirit, κιτ καθοδήγησης ακριβείας HGK-3, κιτ καθοδήγησης με τη βοήθεια πτερυγίων KGK 82 και μια βόμβα μικρής διαμέτρου.

Οι Τούρκοι δεν εξοπλίζουν τυχαία με τόσα επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα το πολεμικό ναυτικό τους, και θεωρούμε ότι έχουν ως πιθανό στόχο το ελληνικό πολεμικό ναυτικό κατά κύριο λόγο, σε Αιγαίο και Α,Μεσόγειο.

https://www.pentapostagma.gr