19.8.22

Κύθηρα: Πάνω από 230 μετανάστες στο νησί σε 48 ώρες (!!!)- Πέντε συλλήψεις...

Δηλαδή με τις ευλογίες των αρμοδίων, τα Κύθηρα θα γίνουν αποικία τουρκοσταλμένων δήθεν μεταναστών. Συγχαρητήρια και ...καλούς απογόνους!
Ας αφήσουμε τα αστεία. Να δηλώσει η κυβέρνηση σε πόσες μέρες θα τους απομακρύνει από τα Κύθηρα και από την Ελλάδα, Όσο αφορά  τα περί" μεταναστών" που τυχαία ...προσάραξαν η ελλιμενίστηκαν  στο νησί να τα λένε αλλού...Όχι στους ΄Ελληνες.Πεσκέσι των τούρκων είναι και δεν αποκλείεται να έχει προηγηθεί "διάλογος"...

Juan


Τρία σκάφη με 237 μετανάστες εντοπίστηκαν το τελευταίο 48ωρο στα Κύθηρα, ενώ έως αυτή τη στιγμή έχουν συλληφθεί πέντε άτομα που φέρονται ως διακινητές, τρεις υπήκοοι Τουρκίας και δύο υπήκοοι Ρωσίας.

Στο πρώτο σκάφος που ήταν ιστιοφόρο και είχε "προσαράξει"  στη θαλάσσια περιοχή Πίσω Γιαλός Καψαλίου, εντοπίστηκαν 97 άτομα (15 γυναίκες και 82 άνδρες) μεταξύ των οποίων και οι τρεις Τούρκοι φερόμενοι ως διακινητές 30, 29 και 17 ετών.


Μετανάστες ΚύθηραAP Photo/kythera.news


Το δεύτερο σκάφος που ήταν και αυτό ιστιοφόρο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Καψαλίου νότια των Κυθήρων.

Σε αυτό επέβαιναν συνολικά 73 άτομα (6 γυναίκες, 46 άντρες και 21 ανήλικοι) μεταξύ των οποίων και οι δύο συλληφθέντες Ρώσοι υπήκοοι που φέρονται ως διακινητές, ηλικίας 41 και 34 ετών.

Σήμερα τα ξημερώματα εντοπίστηκε άλλο ένα σκάφος, το τρίτο κατά σειρά, στην παραλία του Λιμνιώνα στα Κύθηρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για ένα καταμαράν με 67 μετανάστες διαφόρων εθνοτήτων. Οι μετανάστες αποβιβάστηκαν και εντοπίστηκαν από τις Αρχές.

Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα kythera.news το μεσημέρι της Πέμπτης αποφασίστηκε από τις τοπικές αρχές να μεταφερθούν οι μετανάστες – πρόσφυγες στο Δημοτικό Κάμπινγκ Καψαλίου που παραμένει και φέτος ανενεργό και ήδη εκτελούνται εκεί κάποιες εργασίες όπως τοποθέτηση σκιάστρων και σκηνών. Στο σημείο έχουν βρεθεί πολλοί εθελοντές με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Κατσανεβάκη να συντονίζει την επιχείρηση.

https://gr.euronews.com