26.7.22

Οι Κούρδοι ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν τουρκικό ελικόπτερο Sikorski στο Ιράκ-Βίντεο με τον θάνατο Οκτώ Τούρκων στρατιωτών



 Συνεχίζεται το μακελειό των τουρκικών δυνάμεων στο Βόρειο Ιράκ από τους Κούρδους αντάρτες

Οι Κούρδοι αντάρτες, ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν ένα μεταφορικό ελικόπτερο του τουρκικού στρατού τύπου sikorski  στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Όπως η ανακοίνωση, “οι Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (HPG), παρακολουθούσαν ελικόπτερο Sikorsky το βράδυ της Δευτέρας. Το ελικόπτερο ενώ βρισκόταν σε φάση προσγείωσης στην περιοχή Şikefta Birîndara αποβιβάζοντας Τούρκους στρατιώτες, δέχθηκε πυρά πολυβόλων από κοντινή απόσταση.

Το ελικόπτερο πήρε φωτιά και έκανε ανεξέλεγκτη πτήση και κατέπεσε".

«Όλα τα μέλη του πληρώματος στο ελικόπτερο έχουν σκοτωθεί», ανέφερε το HPG, ενώ αναμένουμε περισσότερα από το γεγονός αυτό με βίντεο ή φωτογραφίες.

Επίθεση κατά τουρκικού φυλακίου σε περιοχή στο Βόρειο Ιράκ

Η διαδικτυακή πύλη Gerîla TV δημοσίευσε πλάνα από επίθεση  κατά των τουρκικών δυνάμεων εισβολής στο βόρειο Ιράκ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Τύπου των Δυνάμεων της Λαϊκής Άμυνας (HPG) που περιγράφει λεπτομερώς τη δράση, αντάρτες χτύπησαν το τουρκικό φυλάκιο στο Κάνι Μάσι στις 18:00 τοπική ώρα στις 24 Ιουνίου. Τα αποτελεσματικά χτυπήματα με βαρέα όπλα εξουδετέρωσαν 8 Τούρκους στρατιώτες ενώ καταστράφηκε μια στρατιωτική σκηνή.

Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό, οι Τούρκοι έχουν απώλειες στο Βόρειο Ιράκ, όπως και οι Κούρδοι βέβαια, μόνο που αυτοί πολεμούν για το υπό δημιουργία Κουρδιστάν. Όπως όλα δείχνουν κάποια στιγμή θα σχηματιστεί αυτό το κράτος που άδικα δεν επέτρεψαν οι Τούρκοι εδώ και τόσα χρόνια με την ανοχή της δύσης.

Σε τουρκικό "Βιετνάμ" όπως όλα δείχνουν, εξελίσσεται η εμπλοκή του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στο μέτωπο του Β. Ιράκ και στον συνεχή αγώνα του εναντίον των Κούρδων σε όλα τα μέτωπα της Μέσης Ανατολής.


Από όλα αυτά συμπεραίνουμε ότι οι Κούρδοι εδώ και μεγάλο διάστημα έχουν μετατρέψει μια τεράστια περιοχή σε Ιράκ και Βόρεια Συρία, σε μια τεράστια παγίδα μέσα στην οποία σκοτώνονται Τούρκοι στρατιώτες, με τις απώλειες να είναι σημαντικές ότι και να δηλώνουν οι Τούρκοι.

Οι Κούρδοι έχουν εφοδιαστεί με φορητά αντιαεροπορικά συστήματα, όλμους, διαθέτουν drone, και πολλά άλλα τα οποία προκαλούν μεγάλες απώλειες σε Τούρκους κομάντος, όχι απλούς στρατιώτες του πεζικού, και αυτό λέει πολλά. 

https://www.pentapostagma.gr/