19.7.22

Πεντέλη: Εκκενώνονται Ανθούσα, Διώνη, Δασαμάρια-Η φωτιά πλησιάζει το Νοσοκομείο Παίδων


 

Η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις

Νεώτερη ενημέρωση

Έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη έγινε από την πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ θα ακολουθήσει και άλλη. Η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό η φωτιά στην Πεντέλη εξελίσσεται στον ορεινό όγκο και επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων με 28 Ρουμάνους πυροσβέστες, 60 πυροσβεστικά οχήματα και 15 αεροσκάφη αλλά και 9 ελικόπτερα.

Όπως τόνισε, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες τα εναέρια μέσα θα συνεχίσουν να επιχειρούν.

Επίσης, οι εθελοντές διαθέτουν μεγάλο αριθμό υδροφόρων και έχει κινητοποιηθεί μεγάλη δύναμη και από τις περιφέρειες της χώρας για να μεταβούν στην πυρκαγιά της Πεντέλης.

Παράλληλα, το προσωπικό της πυροσβεστικής είναι σε καθεστώς γενικής επιφυλακής. Η κινητοποίηση της αστυνομίας επίσης είναι μεγάλη για την απομάκρυνση των κατοίκων όπου χρειάζεται.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους. Επί τόπου βρίσκονται και συνάμεις της Πολιτικής προστασίας και οι συσκέψεις είναι συνεχείς στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων με την συμμετοχή των υπουργών: Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.

Αυτή την στιγμή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα, το ένα που κινείται προς Ντράφι και άλλο ένα που κινείται νότια και δυτικά προς την περιοχή Καλλιθέα και Καλύβια Πεντέλης.

Στο μέτωπο που κινείται προς Ντράφι η φωτιά έχει πλησιάσει στα σπίτια, με τις επίγειες δυνάμεις να έχουν παραταχθεί στις οδούς Αχαιών και Δωριέων.

Σημειώνεται ότι τα εναέρια μέσα θα κάνουν ρίψεις από αέρος μέχρι και τις 21.10 το βράδυ.

 https://www.pentapostagma.gr