25.7.22

Ανήλικοι εμπρηστές συνελήφθησαν στην Χαλκίδα





Επιχείρησαν να βάλουν φωτιά τοποθετώντας πευκοβελόνες γύρω από ένα κουκουνάρι - Βρέθηκαν πάνω τους οκτώ κουτιά γεμάτα σπίρτα και μία κουκούλα full face


 Ένα κουκουνάρι που είχε τυλιχθεί στις φλόγες, προκάλεσε την άμεση επέμβαση αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. που έκαναν περιπολία στην περιοχή της Κανήθου στην Χαλκίδα, το βράδυ της Παρασκευής. Αμέσως έσβησαν την φωτιά και διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για απόπειρα εμπρησμού.

Και αυτό γιατί, γύρω από το φλεγόμενο κουκουνάρι που ήταν τοποθετημένο στο έρεισμα του οδοστρώματος, είχαν τοποθετηθεί πευκοβελόνες με σκοπό να προκληθεί πυρκαγιά. Αμέσως, οι αστυνομικοί άρχισαν να αναζητούν τους εμπρηστές, που ήταν προφανές ότι βρίσκονταν κοντά γιατί η φωτιά δεν είχε φουντώσει ακόμη. Πράγματι, σε μικρή απόσταση εντόπισαν δύο να κινούνται πεζή και μόλις τους είδαν προσπάθησαν να απομακρυνθούν τρέχοντα.

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους υπόπτους, που ήταν δυο ανήλικοι Έλληνες, τους ακινητοποίησαν και κατά την σωματική έρευνα που τους έκαναν βρήκαν πάνω τους οκτώ κουτιά γεμάτα σπίρτα και μία κουκούλα full face! Οι ανήλικοι παραδέχθηκαν ότι εκείνοι έβαλαν τη φωτιά χωρίς να εξηγήσουν τους λόγους κι έτσι συνελήφθησαν.

Στην συνέχεια, παρελήφθησαν από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής που είναι αρμόδιο για την προανάκριση και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος τους για απόπειρα εμπρησμού. Παράλληλα, σε βάρος των γονέων τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου και τα δυο διωκτικά έγγραφα υποβλήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.



Πηγή: www.protothema.gr