25.7.22

Συνελήφθησαν 3 μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών και την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης



Κατασχέθηκαν 750 δενδρύλλια κάνναβης και περισσότερα από 

29 κιλά ακατέργαστης κάνναβης



Συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022, σε Βοιωτία και Αττική, τρία μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και στην περαιτέρω επεξεργασία και διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης.

Πρόκειται για τρεις (3) αλλοδαπούς ηλικίας 43 (ηγετικό στέλεχος), 46 και 51 ετών σε βάρος των οποίων, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 21ης Ιουλίου στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος των διοδίων Θήβας, εντοπίστηκε αυτοκίνητο με οδηγό τον

51χρονο, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή πεζός. Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (20) κιλά και (300) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Παράλληλα, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης πλησίον των διοδίων Θήβας, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς έτερο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο 43χρονος (διευθυντικό στέλεχος) με τον 46χρονο συνεργό του και συνελήφθησαν, ενώ βραδινές ώρες της ιδίας μέρας συνελήφθη σε οικία σε περιοχή της Αττικής και ο 51χρονος.  

Ακολούθως, σε αστυνομική επιχείρηση πρωινές ώρες της Παρασκευής, 22ης Ιουλίου, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή της Φωκίδας, την οποία είχαν διαμορφώσει κατάλληλα τα μέλη της οργάνωσης, με περίφραξη ώστε ο χώρος να μην είναι προσιτός, ενώ είχαν δημιουργήσει και εξόδους διαφυγής για ενδεχόμενο εντοπισμό τους από τις διωκτικές αρχές. 

Συνολικά, από στην περιοχή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • 750 δενδρύλλια κάνναβης, 

  • 8 κιλά και 750 γραμμαρίων κάνναβης,  

  • αντλία νερού την οποία χρησιμοποιούσαν για την άντληση νερού από κοντινό παραπόταμο και

  • (1.259) πλαστικά γλαστράκια, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπτυξη των σπόρων κάνναβης σε φυτά κάνναβης.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν κατασχέθηκαν: 

  • 3.900 ευρώ, 

  • μικροδέματα κάνναβης, 

  • 2 αυτοκίνητα και φορτηγό,

  • ηλεκτρονική ζυγαριά και 17 φυσίγγια, τα οποία βρίσκονταν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντός ντουλάπας υπνοδωματίου.

Την υπόθεση χειρίστηκε το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ στις επιχειρήσεις συνέδραμαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας, των Τμημάτων Ασφαλείας Θήβας και Άμφισσας - Δελφών και του Γραφείου Εξερεύνησης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας.