13.6.22

Πρέσβης της Τουρκίας, το παίζει ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ !

Δυστυχώς, ο εκδότης της Efenpress, δεν μου επέτρεψε να αναφέρω τι ακριβώς "παίζει"
ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ...
Juan

 Όλα τα όρια έχει υπερβεί πλέον ο Γενς Στόλτεμπεργκ ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, που ενεργεί σταθερά και διαχρονικά σαν πρέσβης της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, σαν συνήγορος του Ερντογάν και της Άγκυρας κι όχι ως Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας που οφείλει να βρίσκει ισορροπίες και να στηρίζει κράτη-μέλη που τελούν υπό απειλή και αμφισβητούνται ακόμα και έμπρακτα η κυριαρχία και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα.

Δεν δίστασε μάλιστα με τον πλέον προκλητικό τρόπο να δικαιώσει τον ανοιχτό και απαράδεκτο εκβιασμό του Ερντογάν αναφορικά με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, νομιμοποιώντας και στηρίζοντας με απόλυτο τρόπο τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι οι δύο σκανδιναβικές χώρες υποθάλπτουν τρομοκράτες!

Και μάλιστα αυτό το φιλοτουρκικό κρεσέντο του Στόλτεμπεργκ έλαβε χώρα στην Φινλανδία όπου επισκέφτηκε τον πρόεδρο της χώρας, Σάουλι Νιινίστο. Μάλιστα ανέφερε ότι κανένας άλλος νατοϊκός σύμμαχος δεν έχει υποφέρει περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία και έτσι, οι ανησυχίες της είναι αναγκαίο να ληφθούν σοβαρά υπόψη!

Ο Στόλτεμπεργκ πρέπει να έχει ξεπεράσει σε φιλοτουρκισμό ακόμα και τον αλήστου μνήμης Λούνς γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ τις ημέρες της βάρβαρης εισβολής εναντίον της Κύπρου, όταν χωρίς την παραμικρή, ούτε καν φραστική, αντίδραση παρατηρούσε μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ να εισβάλλει και να καταλαμβάνει εδάφη μιας ανεξάρτητης χώρας-μέλους του ΟΗΕ.

Πρέσβης της Τουρκίας

Ο Στόλτεμπεργκ δηλώνοντας από την Φιλανδία ότι οι ανησυχίες ασφάλειας της Τουρκίας και η αντίθεση της στις αιτήσεις ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι αποδεκτές και θεμιτές, υπονομεύει την υποψηφιότητα των δύο κρατών που ζήτησαν ένταξη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, προκειμένου να έχουν μια ασπίδα προστασίας έναντι ενδεχόμενων ρωσικών κινήσεων του εναντίον τους. Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, η αίτηση τους κολλάει στην αντίθεση της Τουρκίας, που τις κατηγορεί ότι δίνουν καταφύγιο σε Κούρδους μαχητές.

Είναι δύσκολο να λησμονήσει κανείς πως ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, δεν κούνησε το δακτυλάκι του όταν η Τουρκία απειλούσε ανοιχτά την Ελλάδα στο Καστελλόριζο και όταν τελικά αποφάσισε να ψελλίσει τα περί εγκαθίδρυσης μηχανισμών μεταξύ των στρατιωτικών επιτελείων Ελλάδας και Τουρκίας, το θέμα είχε λήξει. Αλλά κι αυτό ακόμα φάνηκε ότι δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, καθώς η Αθήνα διέψευσε ότι υπάρχει η δημιουργήθηκε τέτοιος μηχανισμός. Επί των ημερών του στην ηγεσία του ΝΑΤΟ η Τουρκία αφέθηκε να αποσυντονίσει και να αποδιοργανώσει την νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ κάτι που διευκολύνει την Ρωσία. Η δε παρουσία της Συμμαχίας στην περιοχή είναι αναιμική, καθώς η Τουρκία με την διπροσωπία της εξυπηρετεί ως ένα βαθμό την Ρωσία και πριονίζει το ΝΑΤΟ.

Η Αθήνα ενοχλήθηκε έντονα και από τη δήλωσή του στην ιταλική La Republica ότι η Συμμαχία είναι έτοιμη να στηρίξει την κυβέρνηση Σάρατζ (τον φιλότουρκο) στη Λιβύη. Σε μία κρίσιμη μάλιστα  στιγμή του εκεί εμφυλίου, με την Άγκυρα να παίζει έναν σκοτεινό ρόλο και την ελληνική κυβέρνηση να δηλώνει πως το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν έχει καμία ισχύ, η παρακάτω αναφορά του Στόλτενμπεργκ είχε θεωρηθεί δικαιολογημένα πως αποτελεί λευκή επιταγή στον Ερντογάν. «Στη Λιβύη υπάρχει εμπάργκο όπλων που πρέπει να τηρείται από όλες τις πλευρές, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βάζουμε στο ίδιο επίπεδο τις δυνάμεις με επικεφαλής τον Χαλίφα Χάφταρ και την κυβέρνηση του Σάρατζ που είναι η μόνη που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ».

Ο Στόλτεμπεργκ σιώπησε επιδεικτικά όταν πρόσφατα οπλισμένα τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από την Αλεξανδρούπολη όπου διατηρούν στρατιωτική βάση οι ΗΠΑ. Όλα δείχνουν ότι ο τύπος έχει ισχυρούς λόγους να στηρίζει την Άγκυρα. Λόγους που δεν έχουν να κάνουν με το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα της Ατλαντικής Συμμαχίας. Ή πρόκειται για μεγάλο έρωτα με τον τουρκικό τσαμπουκά, ή η πονηρή ΜΙΤ κάπου τον κρατάει και μάλιστα πολύ γερά. Εάν έχετε άλλη εξήγηση να μας την πείτε…

https://slpress.gr/


{Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη}