8.6.22

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εμπορίας ανθρώπων




Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός που προέβαινε στην επ’ αμοιβή έκδοση 24χρονης αλλοδαπής, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν πιστόλια και ναρκωτικά


Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία  ενός ακόμη ατόμου που εξέδιδε επ’ αμοιβή την 24χρονη 


Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση υπόθεσης εμπορίας ανθρώπων σε βάρος 24χρονης αλλοδαπής.


Για την υπόθεση συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 29χρονου αλλοδαπού σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κατά περίπτωση δικογραφία για  εμπορία ανθρώπων και παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.


Προηγήθηκε καταγγελία της 24χρονης ξημερώματα χθες (07-06-2022) στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, σύμφωνα με την οποία από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022 ο 29χρονος με τη χρήση απειλών, ψυχολογικής και σωματικής βίας σε βάρος της εκμεταλλευόταν την επ’ αμοιβή έκδοση της σε οίκο ανοχής στο κέντρο της πόλης, προσποριζόμενος το σύνολο των εσόδων από την έκδοσή της.


Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία 28χρονος ημεδαπός, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους χρησιμοποιώντας απειλές, ψυχολογική και σωματική βία, προέβαινε στην επ’ αμοιβή έκδοσή της σε διαμέρισμα που ενοικίαζε γι’ αυτό το σκοπό στο κέντρο της πόλης, προσελκύοντας πελάτες μέσω ιστοσελίδας που δημιούργησε και διαχειριζόταν ο ίδιος.


Πρωινές ώρες χθες (07-06-2022) εντοπίσθηκε ο 28χρονος να εξέρχεται από πολυκατοικία στην περιοχή της Καλαμαριάς και σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε στην κατοχή του 1 πιστόλι που περιείχε 6 φυσίγγια, οπότε και συνελήφθη.


Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1 πιστόλι που περιείχε 2 φυσίγγια,

  • 1 αεροβόλο πιστόλι, 

  • 282 φυσίγγια και 16 κάλυκες,

  • Μικροποσότητα κάνναβης,

  • Χρηματικό ποσό 1.130 ευρώ και 

  • 2 κινητά τηλέφωνα.


Επιπλέον, σε βάρος του συλληφθέντα υφίστανται περιοριστικοί όροι καθόσον του έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 5 ετών και 1 μήνα με αναστολή, για εμπορία ναρκωτικών.