23.6.22

Μας κατηγορούν για Ψέριμο οι Τούρκοι και λίγα μίλια μακριά στο νησάκι Τσαβούς έχουν στρατιωτική εγκατάσταση με ραντάρ επιφανείας

 


Η συσκότιση της διεθνούς κοινής γνώμης από το ειδικό τμήμα ψυχολογικών επιχειρήσεων του τουρκικού γενικού επιτελείου  για την Ψέριμο, την Λέρο και άλλα ελληνικά νησιά, έχει πλέον και τα όρια της.

“Η Ελλάδα στρατικοποιεί τα νησιά της και στην Ψέριμο έχει ολόκληρη εγκατάσταση με αντιαρεπορικά όπλα’, ανέφερε χθες το σύνολο του τουρκικού τύπου, συντονισμένο στην εντολή των Τούρκων επιτελών όπως πάνταΣυγκεκριμένα το τουρκικό πρακτορείο Αναντολού ανέφερε ότι:

«Η Ψέριμος βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο εδώ απαγορεύεται να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Όμως συνεχίζεται η εγκατάσταση των ελληνικών δυνάμεων. Το πρακτορείο Ανατολή κατέγραψε τις ενέργειες στρατιωτικοποίησης. Οι δυνάμεις πυροβολικού βρίσκονται δίπλα από τη σημαία. Υπάρχει ελικοδρόμιο, τέσσερα κτίρια και παρατηρητήριο. H ένταση αυξήθηκε με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο νησί».

Την ίδια στιγμή όμως λίγα μίλια μόνο μακρύτερα, η Άγκυρα έχει δημιουργήσει και ενισχύει συνεχώς μία ισχυρότατη «στρατιωτική βάση» στο νησί Τσαβούς  (δίπλα στα Ίμια) από το 2018, με την οποία ελέγχει τα πάντα στην περιοχή, στοχοποιώντας και την Ψέριμο.

Σύμφωνα με παλαιότερες φωτογραφίες βλέπουμε πύργο  φυλακίου-βάσης, να διαθέτει ένα ισχυρότατο ραντάρ επιφανείας με μεγάλη εμβέλεια της τάξεως πιθανόν των 60 μιλίων ίσως και παραπάνω, με το οποίο η Άγκυρα ελέγχει μέρα και νύχτα, τον διάπλου όλων των ελληνικών πολεμικών σκαφών μας και από τα τρία νησιά μας, Κώ, Κάλυμνο, Λέρο.

Στο ίδιο νησί έχουν επίσης μεγάλες και σημαντικές εγκαταστάσεις επιπέδου πιθανός ενισχυμένου λόχου, οι οποίες ενδεχομένως, όπως δείχνουν τα σχέδια της Άγκυρας, να εμπεριέχουν και συστήματα πυραύλων επιφανείας-επιφανείας άγνωστου τύπου, οι οποίοι σε δεδομένη στιγμή πολεμικής έντασης με την χώρα μας, θα στοχεύσουν πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το φυλάκιο αποτελεί βέβαια και βάση εξόρμησης των τουρκικών ειδικών δυνάμεων SAT-SAS με όλα τα οπλικά τους συστήματα και υποβρύχια σκάφη ( τελευταίου τύπου), για επιχειρήσεις ανορθόδοξου πολέμου στα τρία ελληνικά νησιά που είναι απέναντι, αλλά και στην Ψέριμο, αν και όταν απαιτηθεί.

Τέλος, δίπλα στο τουρκικό φυλάκιο, υπάρχουν μεγάλες αποθήκες στις οποίες εμπεριέχονται πολλών ειδών όπλα, από μικρούς αντιαεροπορικούς πυραύλους, μέχρι συστήματα δίδυμων πολυβόλων, κλπ 


https://www.pentapostagma.gr/