5.6.22

Νότια Κορέα: «Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους» Οι νέες δοκιμές καταγράφηκαν την μεθεπομένη της επίσκεψης ειδικού επιτετραμμένου της κυβέρνησης των ΗΠΑ στη Σεούλ

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, αναφερόμενο στη θαλάσσια περιοχή που αποκαλείται Θάλασσα της Ιαπωνίας στο Τόκιο, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς από την περιοχή της Πιονγκγιάνγκ προς ανατολική κατεύθυνση, στην Ανατολική Θάλασσα.

Οι νέες οπλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας καταγράφηκαν την μεθεπομένη της επίσκεψης ειδικού επιτετραμμένου της κυβέρνησης των ΗΠΑ στη Σεούλ.

Από την αρχή της χρονιάς, η Πιονγκγιάνγκ έχει πολλαπλασιάσει τις οπλικές δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων εκτοξεύσεων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBMs), παρά τις ασφυκτικές διεθνείς οικονομικές κυρώσεις που υφίσταται και παρά το ότι αντιμετωπίζει ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Τον Μάιο, έκανε τρεις δοκιμές, περιλαμβανομένης μιας του Hwasong-17, πιθανόν του μεγαλύτερου ICBM στο οπλοστάσιό της, λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στη Νότια Κορέα.

Ο ειδικός επιτετραμμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα Σανγκ Κιμ συναντήθηκε προχθές Παρασκευή στη Σεούλ με τους ομολόγους του της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, αντίστοιχα τους Κιμ Γκον και Φουνακόσι Τακεχίρο, για να εξεταστούν «όλα τα ενδεχόμενα», καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η Πιονγκγιάνγκ μπορεί σύντομα να προχωρήσει στην έβδομη δοκιμή πυρηνικού όπλου στην ιστορία της, την πρώτη έπειτα από πέντε χρόνια.

Οι διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου παραμένουν σε αδιέξοδο από το 2019.

https://www.defencenet.gr/