2.6.22

Ο στρατηγός Κωσταράκος, δίνει συγχαρητήρια σε όλους για την ανταλλαγή των ρωσικών με τα γερμανικά άρματα

 

Αρκεί, Στρατηγέ, η αντικατάστασή τους να γίνει ΤΩΡΑ...
Juan

Μια άκρως θετική ανάρτηση έκανε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκος, σχολιάζοντας την απόφαση για την ουσιαστική ανταλλαγή των ρωσικών αρμάτων BMP-1 που στέλνονται στην Ουκρανία, με τα γερμανικά Marder.

Ο στρατηγός Κωσταράκος δεν φείδεται καλών λόγων για όλους τους εμπλεκόμενους καθώς όπως υποστηρίζει πρόκειται για ουσιαστική ενίσχυση του Μηχανοκίνητου Πεζικού μετά από πολλά χρόνια παραμέλησής του.

Αναλυτικά, η ανάρτησή του :

Mονο συγχαρητήρια αξιζουν στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, την κυβέρνηση το ΥΠΕΘΑ, το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ, για τη απόφαση αντικατάστασης των παλαιών σοβιετικών ΤΟΜΑ BMP-1, γνωστής περιορισμένης επιχειρησιακής αξίας με νεότερα πλέον σύγχρονα και αξιόπιστα γερμανικά ΤΟΜΑ Marder, αλλά και την εισαγωγή των νέων γερμανικών ΤΟΜΑ Lynx στον ίδιο ρόλο. Οι αβλεψίες και η παραμέληση του Μηχανοκίνητου Πεζικού για πολλά χρόνια, επιτέλους Φαίνεται ότι λαμβανει τέλος. Το θρυλικό παγκοσμίως ελληνικό πεζικό για τις εφόδους με τις ξιφολόγχες του, τώρα επιτέλους εξοπλίζεται και με τα κατάλληλα Οχηματα Μάχης.