3.6.22

Κατάρριψη τουρκικού Bayraktar TB-2 από ρωσικούς S-300 στην Χερσώνα Αποδείχθηκαν για ακόμα μία φορά οι ικανότητες του ρωσικού συστήματος αεράμυνας - Θα στείλουν και τα ελληνικά S-300 στην Ουκρανία;

Σαν μια ελληνοτουρκική αναμέτρηση είχαμε σήμερα επί του εδάφους της Χερσώνας καθώς ρωσικό σύστημα αεράμυνας τύπου S-300 κατέρριψε τουρκικό UCAV τύπου Bayraktar TB-2 των ουκρανικών δυνάμεων.

Αυτή η κατάρριψη διαλύει κάθε αμφιβολία για τις ικανότητες του “παλιού” συστήματος αεράμυνας (έτσι θα το αναφερουν αρκετοί που θα ήθελαν να δουν την απόσυρσή του) έναντι απειλών από την Τουρκία που ακούει στο όνομα UCAV Bayraktar.

Το πρόβλημα είναι με την φόρα που έχει πάρει η κυβέρνηση μην δούμε και κάποια ανακοίνωση της αποστολής των α/α συστημάτων του τύπου που βρίσκονται στην υπηρεσία της ελληνικής αεράμυνας, για χρήση από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Έτσι όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ρωσικές δυνάμεις ο ουκρανικός στρατός δεν κατάφερε να εξαπολύσει  πυραυλική επίθεση στη Χερσώνα, αφού το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-300 λειτούργησε και κατέρριψε ένα οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar στην περιοχή του Νικολάεφ.

Αυτό δήλωσε ο  Κίριλ Στρεμούσοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής Χερσώνα, σύμφωνα με το Κανάλι 1.

«Στη Χερσώνα, συγκεκριμένα, κανένας πύραυλος δεν εκτοξεύθηκε, το σύστημα S-300 λειτούργησε, το οποίο έπληξε το drone Bayraktar μεταξύ Νικολάεφ και Βοζνεσένσκ, επομένως δεν υπήρξαν πραγματικά χτυπήματα κατά της πόλης της Χερσώνας», αναφέρει το TASS.

«Το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-300 κατέστρεψε με επιτυχία άλλο ένα ουκρανικό επιθετικό UAV Bayraktar TB2».

«Η CAA (στρατιωτική-πολιτική διοίκηση) της περιοχής Χερσώνας ευχαριστεί τις ρωσικές συστοιχίες αεράμυνας για την προστασία του ουρανού μας», αναφέρει το κανάλι Telegram της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής.

https://www.defencenet.gr/