10.5.22

Τι απέγινε η πατέντα του Π. Ζωγράφου επιτρέπει την ανέξοδη παραγωγή ρεύματος σε κάθε σπίτι! Ποιοι τη θάψανε ;


 Στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο το απόγευμα της Πέμπτης (18/2/2016), ο εφευρέτης Πέτρος Ζωγράφος παρουσίασε έναν ειδικό μηχανισμό, δικής του επινόησης, που επιτρέπει την παραγωγή ρεύματος εύκολα και ανέξοδα από όλους τους πολίτες στα σπίτια τους! Το βάρος του συγκεκριμένου μηχανισμού κυμαίνεται από 1 έως 3 κιλά, ενώ οι διαστάσεις του είναι μόλις 12cm x 8cm. Η ηλεκτρική ενέργεια που μπορεί να παράγει η συσκευή είναι μικρής ισχύος (140 Watt το 24ωρο), αλλά ικανή να φορτίζει σε μακροχρόνια βάση τους ηλεκτρικούς συσσωρευτές, κάτι που γινόταν μέχρι σήμερα είτε με ήπιες μορφές ενέργειας είτε μέσω της ΔΕΗ.


«H ενέργεια που παράγεται από τη συσκευή απορροφάται από τους συσσωρευτές (μπαταρίες) του οικήματος που είναι προς φόρτιση, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται καμία άλλη γνωστή μορφή ενέργειας, όπως είναι τα υγρά καύσιμα, ο ήλιος (ηλιακά πάνελ) ή ο αέρας (ανεμογεννήτρια)» τόνισε ο εφευρέτης στο zougla.gr.

O Πέτρος Ζωγράφος άνοιξε τη συσκευή μπροστά στην κάμερα και εξήγησε αναλυτικά από ποια μέρη αποτελείται, καθώς και πώς μπορεί να λειτουργήσει στα σπίτια μας.Συγκεκριμένα, η συσκευή διαθέτει μια ειδική γεννήτρια που συνδέεται σε συσκευές νερού (κεντρική σωλήνα νερού ή καζανάκι) και από τη ροή του ύδατος δημιουργείται ηλεκτρικό ρεύμα.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο είναι το γεγονός ότι μπορούν να τοποθετηθούν πολλές τέτοιες συσκευές στις κατοικίες μας, ώστε να αυξηθεί η ισχύς σε ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα, χωρίς να υπάρχει περιορισμός, ενώ εναλλακτικά μπορεί να αξιοποιηθεί ξεχωριστά για μικροκαταναλώσεις στο σπίτι μας, όπως είναι η φόρτιση συσκευών και μπαταριών.«Οποιοσδήποτε μπορεί να το κατασκευάσει και όποιος χρειαστεί τη βοήθειά μας θα του την παράσχουμε αφιλοκερδώς, θα βοηθήσουμε όποιον θέλει να το κατασκευάσει. Ίσως βοηθήσουμε έτσι να… ξυπνήσουν οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας» σημείωσε ο Πέτρος Ζωγράφος με νόημα.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής:


( Μας το έστειλε ο συνεργάτης μας Χρ. Μπ.)