6.5.22

Τέλος δράσης για πολυμελή συμμορία ανηλίκων που λήστευε-έκλεβε σε Ακρόπολη, νότια προάστια

Εκτός από τα ..."ανήλικα" θα πρέπει να αντιμετωπίσουν βαρύτατες ΄ποινές οι γονείς τους που δεν τα 'παραμελούσαν, αλλά τα εκπαίδευαν και τα έστελναν -όπως συνηθίζουν οι γνωστοί... δήθεν "ημεδαποί" - για να ληστεύουν. Επίσης όσο αφορά τους
κλεπταποδόχους, αυτοί πρέπει να εκλείψουν, οριστικά και αμετάκλητα.
Juan

 Πολυμελής συμμορία, με μέλη κυρίως ανήλικους, που διέπρατταν συστηματικά κλοπές και ληστείες, κατά βάση στην περιοχή της Ακρόπολης αλλά και σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη και Παλαιό Φάληρο, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 27 ατόμων, εκ των οποίων 18 είναι ανήλικοι. Οι τέσσερις εκ των κατηγορουμένων είναι ήδη έγκλειστοι σε φυλακές. Επιπλέον, συνελήφθη και άλλος ανήλικος για απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου.

Για την αποδόμηση της συμμορίας, προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα, στη διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκε η δράση της, τουλάχιστον από τα μέσα του 2021 και ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της.

Πρωινές ώρες χθες, οργανώθηκε επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στην οποία συνελήφθησαν 13 μέλη της, από τα οποία οι 10 είναι ανήλικοι.

Όπως διαπιστώθηκε, η δράση της συμμορίας ήταν συνεχής, τα μέλη της κυρίως ανήλικοι (Έλληνες κι αλλοδαποί), με εναλλαγή της σύνθεσής της κάθε φορά και διέπρατταν:

- ληστείες κυρίως στην περιοχή της Ακρόπολης σε βάρος πεζών και κατά προτίμηση ανηλίκων και

- κλοπές από πολίτες, τουρίστες, αυτοκίνητα, καταστήματα και οικίες, κυρίως στα βραχάκια της Ακρόπολης αλλά και στις περιοχές της Καλλιθέας της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου.

Κατά τη διάπραξη των ληστειών, χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερη σκληρότητα και αφαιρούσαν με χρήση σωματικής βίας και απειλή μαχαιριού, σε όλες τις περιπτώσεις, αντικείμενα από τα θύματά τους.

Μετά τη διάπραξη των ληστειών και των κλοπών, προέβαιναν στην άμεση διάθεση των κλοπιμαίων σε κλεπταποδόχους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν 13 ληστείες και 31 κλοπές.

Οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί κατ’ επανάληψη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για παρόμοια αδικήματα.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή ανηλίκων.

https://www.naftemporiki.gr/