26.4.22

Μόσχα: «Ανάλογη απάντηση» στη Βρετανία αν συνεχίσει να παροτρύνει το Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος

 

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα την Βρετανία ότι αν συνεχίσει να προκαλεί την Ουκρανία να πλήξει στόχους στην Ρωσία τότε θα υπάρξει μια άμεση «ανάλογη απάντηση», μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το πρακτορείο RIA το οποίο με τη σειρά του επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπι, είναι απολύτως νόμιμο η Ουκρανία να πλήττει τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού και τις προμήθειες καυσίμων.

Ο Βρετανός υπουργός παραδέχθηκε ότι τα όπλα που η διεθνής κοινότητα παρέχει τώρα έχουν βεληνεκές που μπορούν να πλήξουν στόχους στη Ρωσία.

Την ίδια ώρα, το Κρεμλίνο παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στην αποσχισθείσα από την Μολδαβία φιλορωσική περιοχή της Υπερδνειστερίας δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι τα νέα που έρχονται από την περιοχή συνιστούν λόγο σοβαρής ανησυχίας.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα ήθελε να αποφύγει ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Μόσχα θα έπρεπε να επέμβει στην περιοχή της Υπερδνειστερίας, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο RIA.

Στην Μολδαβία συνήλθε εκτάκτως σήμερα το συμβούλιο ασφαλείας της χώρας, μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, μια επίθεση στο υπουργείο Εσωτερικών της Υπερδνειστερίας και η καταστροφή δύο κεραιών μέσω των οποίων εκπέμπει το ρωσικό ραδιόφωνο.

Τους Ουκρανούς κατηγορεί η Υπερδνειστερία

Ο επικεφαλής της μολδαβικής αποσχισθείσας περιοχής της Υπερδνειστερίας δήλωσε ότι οι επιθέσεις στο έδαφος αυτό θα μπορούσαν να εντοπιστούν πίσω στην Ουκρανία, μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Τα ίχνη αυτών των επιθέσεων οδηγούν στην Ουκρανία“, μεταδίδει το TASS επικαλούμενο δήλωση του Βαντίμ Κρασνοσέλσκι, του αυτοαποκαλούμενου προέδρου της αποσχισθείσας περιοχής.

Υποθέτω ότι αυτοί που οργάνωσαν την επίθεση αυτή έχουν στόχο να σύρουν την Υπερδνειστερία στη σύγκρουση“.

Η Υπερδνειστερία δέχτηκε σειρά επιθέσεων τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, αφότου στοχοποιήθηκε μια στρατιωτική μονάδα, εκρήξεις κατέστρεψαν το αρχηγείο κρατικής ασφάλειας της Υπερδνειστερίας και δύο εκρήξεις κατέστρεψαν κεραίες ραδιοφώνου από τη σοβιετική εποχή.

Η πρόεδρος της Μολδαβίας δήλωσε σήμερα ότι οι επιθέσεις στην υποστηριζόμενη από τη Ρωσία περιοχή ήταν μια προσπάθεια από ομάδες εντός του εδάφους αυτού να αυξήσουν τις εντάσεις και το Κρεμλίνο εξέφρασε σοβαρή ανησυχία.

https://www.topontiki.gr/

_________________

Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη