30.3.22

Ρωσικός χάρτης με την Κύπρο διχοτομημένη! Η “προφητεία” Λαβρόφ…

Ρωσικός χάρτης με την Κύπρο διχοτομημένη! Η “προφητεία” Λαβρόφ…

Η Ρωσία παρουσιάζει την Κύπρο διχοτομημένη σε χάρτη που κυκλοφόρησε

Η Ρωσία ανακοίνωσε χθες πως θα περιορίσει την χορήγηση βίζας σε εχθρικές χώρες. Μεταξύ αυτών περιέλαβε και την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο. Στην περίπτωση της Κύπρου όμως, ακολούθησε τις δηλώσεις Λαβρόφ που έγιναν ΠΡΙΝ τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τότε ο Ρώσος ΥΠΕΞ είχε ομιλήσει περί “τουρκικής δημοκρατίας βόρειας Κύπρου”, δίνοντας υπόσταση στο ψευδοκράτος. Τώρα όμως η Μόσχα μεγεθύνει το ατόπημα κυκλοφορώντας χάρτη με της 48 “εχθρικές” ώρες όπου στην Κύπρο φαίνεται να υπάρχουν δύο κράτη, το ελληνικό “εχθρικό” και το “ουδέτερο” των Κατεχομένων.

Αρχικά στις 21 Φεβρουαρίου, στο Κρεμλίνο στην συνεδρίαση υπό τον Πούτιν του Συμβουλίου Ασφαλείας, επιχειρηματολογώντας υπέρ της απόφασης για αναγνώριση από την Μόσχα των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ ο Λαβρόφ είπε: «Η μόνη σύγκρουση όπου το ένα από τα μέρη αρνείται να μιλήσει με το άλλο, και αυτό υποστηρίζεται πλήρως από τη Δύση, είναι η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία. Πάρτε την Κύπρο: Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, υπάρχει διαπραγματευτική διαδικασία, μεσολαβούν τα Ηνωμένα Έθνη. Πάρτε ακόμη και το Μάλι, όπου οι Γάλλοι έχουν τώρα προβλήματα, η κυβέρνηση μιλάει με τους αντάρτες.

Το ίδιο ισχύει και στην Αιθιοπία. Βελιγράδι – Πρίστινα, υπάρχει διάλογος υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν». Η δεύτερη αναφορά έγινε την Τρίτη 21 Φεβρουάριου σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1. Σύμφωνα με ανάρτηση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Λαβρόφ είπε: “Κοιτάξτε την Κύπρο. Η “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” έχει ανακηρυχθεί μονομερώς στο βορρά. Αρνείται να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά κανείς δεν αρνείται στους εκπροσώπους της Βόρειας Κύπρου το δικαίωμα να συμμετάσχουν στον διάλογο”.

https://infognomonpolitics.gr/