11.3.22

Προβοκάτσια ολκής καταγγέλλει το Κίεβο: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν χωριό στη Λευκορωσία για να μπει ο Λουκασένκο στον πόλεμο [βίντεο]

Στιγμιότυπο από βίντεο που ανέβηκε στο Twitter από κάτοικο της περιοχής που υποστηρίζει ότι το χωριό Καπόνι στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Ουκρανία δέχθηκε ρωσικό βομβαρδισμό.

 Ένας λευκορωσικός οικισμός στα σύνορα Λευκορωσίας – Ουκρανίας βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια ρωσικής επιδρομής ανακοίνωσε η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, καταγγέλλοντας προβοκάτσια των Ρώσων για να εμπλακεί στον πόλεμο η Λευκορωσία.

Η ουκρανική αεροπορία ανακοίνωσε ότι στις 14:30 τοπική ώρα (12:30 μ.μ. GMT), η κρατική συνοριακή υπηρεσία έλαβε πληροφορίες ότι ρωσικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από αεροδρόμιο στη Λευκορωσία, πέρασαν στον ουκρανικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια πυροβόλησαν το Κοπά ι, ένα χωριό στη Λευκορωσία , αναφέρει το Reuters.

«Αυτό είναι ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Στόχος είναι να εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία!», ανέφερε η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας..

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε επίσης ότι δύο ακόμη οικισμοί της Λευκορωσίας ήταν στόχος της επιχείρησης.

«Δηλώνουμε επίσημα: ο ουκρανικός στρατός δεν έχει σχεδιάσει και δεν σχεδιάζει να λάβει οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια εναντίον της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας», ανέφερε η υπηρεσία ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι ο σύμμαχος του Πούτιν, απολυταρχικός ηγέτης της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε συναντηθεί λίγο νωρίτερα στο Κρεμλίνο με τον Ρώσο πρόεδρο.

Μάλιστα, λίγες ώρες αργότερα, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας επεσήμανε ότι ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ήταν σε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα την ώρα που ρωσικά αεροσκάφη βοβμάρδισαν στον πλάισιο της επονομαζόμενης επιχειρήσης «ψεύτικη σημαία» (‘false-flag attack’), χωριά της Λευκορωσίας.

Η Μόσχα δεν σχολίασε αμέσως μια ανακοίνωση της συνοριοφυλακής της Ουκρανίας ότι πολλά χωριά της Λευκορωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία βομβαρδίστηκαν από ρωσικά πολεμικά μαχητικά για να παρασύρουν τη Λευκορωσία στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

«Πιστεύω ότι (η στρατιωτική διοίκηση της Λευκορωσίας) θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει αυτό το σενάριο», δήλωσε ο προεδρικός σύμβουλος Ολεκσέι Αρεστόβιτς σε τηλεοπτική συνέντευξη.

 

 

Με πληροφορίες από Reuters

 https://hellasjournal.com/