12.3.22

Οι μόνες κυρώσεις που φοβάται ο λαός του Πούτιν


 Ιωάννης Μάζης: Οι μόνες κυρώσεις που φοβάται ο λαός του Πούτιν είναι οι κιρρώσεις ήπατος. Φυτίλι για τον ανασχηματισμό ολόκληρου του πλανήτη η Ουκρανία.

Τα δεδομένα από τη 16η μέρα του πολέμου στην Ουκρανία, τις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη και τον ρόλο της Τουρκίας ανέλυσε ο Ιωάννης Μάζης.

Από ποιες… κυρώσεις φοβάται μόνο ο Πούτιν. Ο κ.καθηγητής σημείωσε τη μάχη ανάμεσα σε δύο αυτοκρατορίες, της αγγλοσαξονικής και της σλαβορθόδοξης και υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ευρωπαϊκής αυτοκρατορίας, κάτι που δεν θέλει με τίποτα οι ΗΠΑ.

Η Ουκρανία είναι το φυτίλι για τον ανασχηματισμό ολόκληρου του πλανήτη και ειδικότερα των Βαλκανίων, αναφέρει και θεωρεί, ότι συνέχεια έχει το Κόσσοβο. Αν μπει στο ΝΑΤΟ θα αντιδράσει η Σερβία, κάτι που σημαίνει μεταφορά ρωσικής ισχύος στο ρωσικό έδαφος. Η Νις είναι μία από τις ισχυρότερες ρωσικές βάσεις στη Σερβία.

Αν δεν τηρηθούν τα δύο δόγματα, των ΗΠΑ και της Ρωσίας θα έχουμε τέτοιου είδους εκρήξεις, υποστηρίζει και παραπέμπει στον Τζορτζ Κέναν, τον πατέρα του δόγματος της ανάσχεσης της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά και στον Κίσινγκερ και τον Τζον Μερσάιμερ.

Για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 13 Μαρτίου 2022 είπε: Οι επαφές σε ανώτερο επίπεδο πρέπει να γίνονται μόνο μία αυστηρή επίσημα κατατεθειμένη ημερήσια διάταξη. Διαφορετικά ο Μητσοτάκης να πάει στην Εκκλησία και να πάρει ευλογία. Εδώ βλέπουμε, ότι η Ρωσία εκμεταλλεύεται το νατοϊκό κέλυφος της Τουρκίας και ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τη Ρωσία, για να δείξει, ότι συμβάλλει για την ειρήνη.

Αν καταλήξουμε σε δημιουργία νέου ουκρανικού κράτους που θα είναι συνομοσπονδιακό, τότε να μη φοβάμαι, ότι ο Ερντογάν θα έρθει να πει “να μια ωραία λύση για την Κύπρο”.

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Επιστήμης, Ιωάννης Μάζης, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1, στις 11 Μαρτίου 2022.